10/03/2021 10/03/2021 Έντονη ανησυχία επικρατεί στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια μετά τους συνεχείς βανδαλισμούς και τις λεηλασίες σε ναούς και κοιμητήρια της περιοχής. Όπως γράφει η σερβική διαδικτυακή πύλη του Κοσσυφοπεδίου RTVPLUS.COM , άγνωστοι εισέβαλαν στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας στο Παρτές της επαρχίας Τζιλάν και έκλεψαν χρήματα από το ταμείο, καθώς και ιερά κειμήλια, μεταξύ των...
10 Μαρτίου, 2021 - 9:22
Τελευταία ενημέρωση: 10/03/2021 - 8:26

Λεηλάτησαν εκκλησίες στο Κοσσυφοπέδιο

Διαδώστε:
Λεηλάτησαν εκκλησίες στο Κοσσυφοπέδιο

Έντονη ανησυχία επικρατεί στο Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια μετά τους συνεχείς βανδαλισμούς και τις λεηλασίες σε ναούς και κοιμητήρια της περιοχής. Όπως γράφει η σερβική διαδικτυακή πύλη του Κοσσυφοπεδίου RTVPLUS.COM , άγνωστοι εισέβαλαν στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας στο Παρτές της επαρχίας Τζιλάν και έκλεψαν χρήματα από το ταμείο, καθώς και ιερά κειμήλια, μεταξύ των οποίων μια εικόνα του Αγίου Ιωάννη.

Στόχος ιερόσυλων έγινε και ο ναός του Αγίου Πέτρου στο Κλόκοτ, που βρίσκεται μερικά μόλις χιλιόμετρα από το Παρτές. Οι διαρρήκτες μπήκαν από το παράθυρο και πήραν τα χρήματα από το ταμείο και ιερά κειμήλια.

Επίσης, άγνωστοι εισέβαλαν στο ορθόδοξο κοιμητήριο του Μπίνατς, κοντά στη Βίτινα και βανδάλισαν ένα τάφο. Στην πόλη αυτή ζουν 22 σερβικές οικογένειες, που συχνά γίνονται στόχος προπηλακισμών από φανατικούς Κοσοβάρους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων