02/01/2022 02/01/2022 Λιτά ως προς την πραγματοποίηση τον παραδοσιακών εθίμων και με περισσότερες Θείες Λειτουργίες θα εορταστούν τα Χριστούγεννα (με το παλιαιό εορτολόγιο) στο Μαυροβούνιο εξαιτίας της επιδημιολογικής κατάστασης που επικρατεί στη χώρα από την πανδημία του κορωνοϊού. Σύμφωνα με το κοινό Δελτίο Τύπου που εξέδωσαν η Μητρόπολη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας και η Επισκοπή Νίκσιτς τονίζεται ότι,...
02 Ιανουαρίου, 2022 - 10:03
Τελευταία ενημέρωση: 02/01/2022 - 10:14

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ: Λιτά σε έθιμα αλλά πλούσια σε Λειτουργίες τα Χριστούγεννα

Διαδώστε:
ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ: Λιτά σε έθιμα αλλά πλούσια σε Λειτουργίες τα Χριστούγεννα

Λιτά ως προς την πραγματοποίηση τον παραδοσιακών εθίμων και με περισσότερες Θείες Λειτουργίες θα εορταστούν τα Χριστούγεννα (με το παλιαιό εορτολόγιο) στο Μαυροβούνιο εξαιτίας της επιδημιολογικής κατάστασης που επικρατεί στη χώρα από την πανδημία του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με το κοινό Δελτίο Τύπου που εξέδωσαν η Μητρόπολη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας και η Επισκοπή Νίκσιτς τονίζεται ότι, όπως και πέρυσι, έτσι και τυα φετινά Χριστούγεννα έρχονται σε μέρες των μεγάλων πειρασμών σε ολόκληρο τον κόσμο που αφαιρούν καθημερινά χιλιάδες ζωές ανθρώπων. “Έχουν περάσει σχεδόν δύο χρόνια από τότε που ο ιός Covid-19 ήταν παρών στην περιοχή μας και έφερε ασθένειες, σύγχυση και φόβο στους ανθρώπους. Η Εκκλησία μας από την αρχή αυτής της ταλαιπωρίας αγωνίζεται ενάντια στη διάδοση του φόβου και προσεύχεται στον Θεό. Παράλληλα συμβάλει με τις προσπάθειές της για να σταματήσει και να ξεπεραστεί η πανδημία”, σημειώνεται.

Υπό τον φόβο συνεπώς του κορωνοϊου, όπως πέρυσι, δεν θα διοργανωθούν τα συνήθη πολιτιστικά και πνευματικά προγράμματα που συνοδεύουν το κάψιμο του χριστουγεννιάτικου δέντρου της προηγούμενης χρονιάς. Και μετά τη Θεία Λειτουργία το πρωί των Χριστουγέννων οι πιστοί θα μπορούν να προσέρχονται στους ενοριακούς ναούς όλη την ημέρα καθώς αυτή θα παραμείνουν ανοιχτοί. Την ίδια ημέρα θα τελεστούν περισσότερες Θείες Λειτουργίες για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πιστών.

“Έχοντας υπόψη την περίπλοκη επιδημιολογική κατάσταση καθώς και την ευθύνη, τόσο ενώπιον του Θεού όσο και ενώπιον των ανθρώπων, θα τελεσθούν πολλές Λειτουργίες τις γιορτές των Χριστουγέννων σε όλους τους ενοριακούς και μοναστηριακούς ναούς, όπου οι εκκλησιαστικοί κανόνες το επιτρέπουν. Αυτό το κάνουμε για να αποφύγουμε τα συνηθισμένα μεγάλα πλήθη στις Χριστουγεννιάτικες Λειτουργίες και ταυτόχρονα να επιτρέψουμε σε όλους όσοι έχουν προετοιμαστεί με νηστεία και προσευχή να έχουν πρόσβαση στα ιερά μυστήρια του Χριστού”, τονίζεται.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων