29/05/2020 29/05/2020 Λιτανεία με τα Ιερά Λείψανα του Αγίου Αρσενίου του Β’ Αρχιεπισκόπου Σερβίας τα οποία βρίσκονται στην Ιερά Μονή των αγ. Αρχαγγέλων στην πόλη Δανηίλοβγραντ. Με λιτανεία και τη συνοδεία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Αμφιλοχίου και του Πανιερώτατου Επισκόπου Βουδίμλιε και Νίκσιτς κ. Ιωαννίκιου, τα ιερά λείψανα μεταφέρθηκαν πρώτα στο μέρος Κούτσι στην...
29 Μαΐου, 2020 - 17:30
Τελευταία ενημέρωση: 29/05/2020 - 17:35

Λιτανεία με τα Ιερά Λείψανα του Αγίου Αρσενίου στο Μαυροβούνιο

Διαδώστε:
Λιτανεία με τα Ιερά Λείψανα του Αγίου Αρσενίου στο Μαυροβούνιο

Λιτανεία με τα Ιερά Λείψανα του Αγίου Αρσενίου του Β’ Αρχιεπισκόπου Σερβίας τα οποία βρίσκονται στην Ιερά Μονή των αγ. Αρχαγγέλων στην πόλη Δανηίλοβγραντ. Με λιτανεία και τη συνοδεία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Αμφιλοχίου και του Πανιερώτατου Επισκόπου Βουδίμλιε και Νίκσιτς κ. Ιωαννίκιου, τα ιερά λείψανα μεταφέρθηκαν πρώτα στο μέρος Κούτσι στην εκκλησία της Αναλήψεως στην οποία φυλασσόντουσαν πριν 164 χρόνια. Μετά την Θεία Λειτουργία, μεταφέρθηκαν στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως στην Ποντγκόριτσα για προσκύνηση και πνευματική ενίσχυση του λαού.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαυροβουνίου κ. Αμφιλόχιος στην ομιλία του υποστήριξε ότι ο Άγιος Αρσένιος είναι ένα εξαιρετικό πρόσωπο το οποίο διώχθηκε και κατάφερε να χτίσει την εκκλησία των Αγίων Αποστόλων και της Αναλήψεως στα θεμέλια των παλαιότερων εκκλησιών από τον 5 και 6 αιώνα. Το έργο αυτό είναι η ζωντανή μαρτυρία των βασάνων της εποχής του τόνισε. Ακόμα επεσήμανε ότι το Ιερό Λείψανο έφτασε στην Ποντγκόριτσα για να ευλογήσει και να ενισχύσει την πίστη στο ζωντανό Θεό. “Με την αγάπη Του, τόσο μέχρι το θάνατο όσο και μετά το θάνατο, καθιερώνεται μέσα μας η αγάπη για το ζωντανό Θεό και για τον πλησίον. Η Αιώνια Αγάπη, η Θεΐκή σαν τον Χριστό, η Αγάπη του Θεού, η Ουράνια Αγάπη” δήλωσε ο Σεβασμιώτατος.

Κατέληξε λέγοντας ότι ο Άγιος Αρσένιος ήρθε για να γίνει Μάρτυρας σε εκείνους που στην εποχή μας έχουν αποξενωθεί από τον Θεό και την Εκκλησία, σε αυτούς που στην εποχή μας σκότωσαν τους διαδόχους του Αγίου, τους επισκόπους και τους ιερείς.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες: 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων