04/06/2020 05/06/2020 Τη μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Βλαντιμίρ τίμησαν σήμερα στο Πατριαρχείο της Σερβίας στον ναό που είναι αφιερωμένος στον Άγιο στην περιοχή του Μεντάκουβιτς. Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Ειρηναίος. Μετά το πέρα της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε λιτάνευση της Ιεράς εικόνας του Αγίου πέριξ του ναού. Ο Άγιος Ιωάννης του...
04 Ιουνίου, 2020 - 22:14
Τελευταία ενημέρωση: 05/06/2020 - 0:43

Λιτανεία της Ιεράς εικόνας του Αγ. Ιωάννου Βλαντιμίρ στη Σερβία

Διαδώστε:
Λιτανεία της Ιεράς εικόνας του Αγ. Ιωάννου Βλαντιμίρ στη Σερβία

Τη μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Βλαντιμίρ τίμησαν σήμερα στο Πατριαρχείο της Σερβίας στον ναό που είναι αφιερωμένος στον Άγιο στην περιοχή του Μεντάκουβιτς.

Της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Ειρηναίος. Μετά το πέρα της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε λιτάνευση της Ιεράς εικόνας του Αγίου πέριξ του ναού.

Ο Άγιος Ιωάννης του Βλαντιμίρ είναι ιδιαίτερα λαοφιλής στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και τιμάται ιδιαιτέρως σε χώρες όπως η Σερβία, το Μαυροβούνιο, η Αλβανία και η Βουλγαρία.

 

Ο Άγιος Μάρτυς Ιωάννης του Βλαδιμήρου γεννήθηκε τον 10ο αιώνα μ.Χ. στο Βλαδιμίρ της Βουλγαρίας και έζησε κατά τους χρόνους του αυτοκράτορα Βασιλείου Α’ του Μακεδόνος (867 – 886 μ.Χ.). Ήταν υιός του Νεεμάν, υιού του πρώτου βασιλέως των Αχριδών Συμεών και της Άννης, ευσεβεστάτων Ορθοδόξων Χριστιανών. Από την παιδική του ηλικία ανατράφηκε με παιδεία και νουθεσία Κυρίου από τους γονείς του και τον Επίσκοπο Αχρίδος Νικόλαο.

Αφού κατέστη αυτεξούσιος βασιλέας των Σέρβων, επιδόθηκε με μεγαλύτερο ζήλο στη διάδοση και εδραίωση της Ορθοδόξου πίστεως, αφού όρισε προς τον σκοπό αυτό διδασκάλους και κήρυκες και ίδρυσε ταυτόχρονα μοναστήρια, εκκλησίες και νοσοκομεία. Μεταξύ των μονών που ιδρύθηκαν από αυτόν, ήταν και ευκτήριος οίκος βρισκόμενος μέσα σε δάσος, στον οποίο προσερχόταν καθημερινά και προσευχόταν. Ήταν πράος, δίκαιος, γενναίος και ευσεβής. Από αγάπη προς τον Θεό βοήθησε την Εκκλησία στο έργο της αντιμετωπίζοντας τους αιρετικούς και ιδιαίτερα τους Βογομίλους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων