13/06/2022 13/06/2022 Μεγαλειώδης λιτανεία προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στην πόλη Μπούντβα με αφορμή την πανήγυρη της Αγίας Τριάδος, στην οποία είναι αφιερωμένος ιστορικός ναός της πόλης. “Το ευαγγέλιο του Χριστού κηρύσσεται όχι μόνο με λόγια αλλά και με πράξεις” υπογράμμισε στην ομιλία του ο Μητροπολίτης κ. Ιωαννίκιος ενώ...
13 Ιουνίου, 2022 - 13:34
Τελευταία ενημέρωση: 13/06/2022 - 19:29

Λιτάνευσαν τη εικόνα της Αγίας Τριάδος στους δρόμους της Μπούντβας

Διαδώστε:
Λιτάνευσαν τη εικόνα της Αγίας Τριάδος στους δρόμους της Μπούντβας

Μεγαλειώδης λιτανεία προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στην πόλη Μπούντβα με αφορμή την πανήγυρη της Αγίας Τριάδος, στην οποία είναι αφιερωμένος ιστορικός ναός της πόλης.

“Το ευαγγέλιο του Χριστού κηρύσσεται όχι μόνο με λόγια αλλά και με πράξεις” υπογράμμισε στην ομιλία του ο Μητροπολίτης κ. Ιωαννίκιος ενώ αναφέρθηκε και στο νόημα της εορτής της Πεντηκοστής και τη σημασία της ημέρας για την Εκκλησία.

“Κατά τη γνώμη μου, είναι πολύ σημαντικό να συγκεντρωνόμαστε, πάντα, ειδικά αυτή την ημέρα που είναι σαν τα γενέθλια της Εκκλησίας, γιατί από αυτή τη στιγμή η Εκκλησία αρχίζει το κήρυγμά της, διαδίδει το Ευαγγέλιο του Χριστού και κατανοεί την αποστολή της”, ανέφερε.

Στο τέλος της ομιλίας του ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε ότι οι μεγάλες εορτές του Κυρίου πνέουν τη χαρά και τη χάρη του Αγίου Πνεύματος σε όλους τους Χριστιανούς.

Ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας της Αγίας Τριάδος στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων