17/03/2020 17/03/2020 Η κυβέρνηση του Μαυροβουνίου αποφάσισε να αναβάλει, μέχρι νεωτέρας τις συνομιλίες με εκπροσώπους της Εκκλησίας, αναφορικά με τον νέο θρησκευτικό νόμο, εξαιτίας της κατάστασης που επικρατεί λόγω της πανδημίας του Covid 19. Σε ανακοίνωσή της η Ιερά Μητρόπολη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας, γνωστοποιεί την απόφαση της κυβέρνησης και τονίζει ότι “πρόκειται για εξαιρετικές περιστάσεις”, κι ως...
17 Μαρτίου, 2020 - 14:50
Τελευταία ενημέρωση: 17/03/2020 - 18:06

Αναβάλλονται οι συνομιλίες για τον θρησκευτικό Νόμο

Διαδώστε:
Αναβάλλονται οι συνομιλίες για τον θρησκευτικό Νόμο

Η κυβέρνηση του Μαυροβουνίου αποφάσισε να αναβάλει, μέχρι νεωτέρας τις συνομιλίες με εκπροσώπους της Εκκλησίας, αναφορικά με τον νέο θρησκευτικό νόμο, εξαιτίας της κατάστασης που επικρατεί λόγω της πανδημίας του Covid 19.

Σε ανακοίνωσή της η Ιερά Μητρόπολη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας, γνωστοποιεί την απόφαση της κυβέρνησης και τονίζει ότι “πρόκειται για εξαιρετικές περιστάσεις”, κι ως εκ τούτου “κατανοεί και αποδέχεται την καθυστέρηση”

“Ωστόσο, η εμπιστοσύνη, η οποία έχει κλονιστεί ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες, μας υποχρεώνει να επαναλάβουμε την σαφή θέση μας σχετικά με το νόμο που εισάγει διακρίσεις. Μιλάμε εξ ονόματος εκατοντάδων χιλιάδων δυσαρεστημένων πολιτών οι οποίοι επί τρεις μήνες διαδηλώνουν ότι δεν συναινούν στην ανομία και την υφαρπαγή των ιερών, λέγοντας ότι αυτός ο νόμος είναι απαράδεκτος” αναφέρεται στην ανακοίνωση και προστίθεται:

“Οποιαδήποτε μονομερής κίνηση από τις αρχές και πιθανή κατάχρηση σε αυτές τις εξαιρετικές συνθήκες θα είχε αρνητικό αντίκτυπο στην περαιτέρω πορεία των διαπραγματεύσεων και θα μας απέκλειε από κάθε συμβιβασμό και έγκυρη συμφωνία. Παραμένουμε έτοιμοι και ανοιχτοί στις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων μόλις οι συνθήκες αλλάξουν” .

Η Μητρόπολη αναφέρει επίσης ότι συμμορφώνεται πλήρως με τις υποδείξεις των αρμοδίων αρχών αναφορικά με την πανδημία και αναστέλλει προσωρινά τις πορείες διαμαρτυρίας που τελούνται εδώ και τρεις μήνες κάθε Δευτέρα και Πέμπτη

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων