17/06/2020 17/06/2020 Για κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος κατηγορεί το υπουργείο Υγείας, το Νομικό Τμήμα της Μητρόπολης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας, με αφορμή τη διάταξη που εξέδωσε περί απαγόρευσης των συναθροίσεων. Σε ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε, αναφέρεται ότι οι σχετικές διατάξεις παραβιάζουν το συνταγματικό δικαίωμα των πολιτών στην ελευθερία του συνέρχεσθαι. “Είναι προφανές ότι, αυτό γίνεται αποκλειστικά για να εμποδίσει...
17 Ιουνίου, 2020 - 12:06
Τελευταία ενημέρωση: 17/06/2020 - 22:44

Μαυροβούνιο: “Αντισυνταγματικές οι συλλήψεις ιερέων”

Διαδώστε:
Μαυροβούνιο: “Αντισυνταγματικές οι συλλήψεις ιερέων”

Για κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος κατηγορεί το υπουργείο Υγείας, το Νομικό Τμήμα της Μητρόπολης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας, με αφορμή τη διάταξη που εξέδωσε περί απαγόρευσης των συναθροίσεων.
Σε ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε, αναφέρεται ότι οι σχετικές διατάξεις παραβιάζουν το συνταγματικό δικαίωμα των πολιτών στην ελευθερία του συνέρχεσθαι.

“Είναι προφανές ότι, αυτό γίνεται αποκλειστικά για να εμποδίσει τους πολίτες και τους Ορθόδοξους πιστούς να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά κατά των διακρίσεων και αντισυνταγματικών διατάξεων του Νόμου για την Ελευθερία της Θρησκείας” τονίζει το Νομικό Τμήμα της Μητροπόλεως

Επισημαίνει επίσης, ότι κατόπιν τούτου, η αστυνομία δεν έχει το δικαίωμα να συλλαμβάνει και φυλακίζει ιερείς με την κατηγορία της διοργάνωσης διαδηλώσεων.
Υπενθυμίζεται ότι οι ειρηνικές λιτανείες διαμαρτυρίας ενάντια στον θρησκευτικό νόμο άρχισαν και πάλι την περασμένη Κυριακή και παρά το ότι είχαν δηλωθεί στις αρμόδιες αρχές, η αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις ιερέων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων