22/07/2020 22/07/2020 Για πολιτικό μάρκετινγκ ενόψει των εκλογών και νέους εκβιασμούς καταγγέλλει την κυβέρνηση του Μαυροβουνίου η Ορθόδοξη Εκκλησία στην χώρα, μετά και τη νέα συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε μια προσπάθεια να εκτονωθεί η ένταση. Το Επισκοπικό Συμβούλιο της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στο Μαυροβούνιο σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι παρά τις επιφυλάξεις που υπήρχαν αποδέχθηκε την πρόταση...
22 Ιουλίου, 2020 - 8:43
Τελευταία ενημέρωση: 22/07/2020 - 8:10

Μαυροβούνιο: Εκβιασμοί, διώξεις και πολιτικό μάρκετινγκ

Διαδώστε:
Μαυροβούνιο: Εκβιασμοί, διώξεις και πολιτικό μάρκετινγκ

Για πολιτικό μάρκετινγκ ενόψει των εκλογών και νέους εκβιασμούς καταγγέλλει την κυβέρνηση του Μαυροβουνίου η Ορθόδοξη Εκκλησία στην χώρα, μετά και τη νέα συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε μια προσπάθεια να εκτονωθεί η ένταση.

Το Επισκοπικό Συμβούλιο της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στο Μαυροβούνιο σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι παρά τις επιφυλάξεις που υπήρχαν αποδέχθηκε την πρόταση της κυβέρνησης για νέο διάλογο. Υπογραμμίζει ωστόσο ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης όχι μόνο δεν υπήρξε συζήτηση, αλλά αντιθέτως τέθηκαν νέα τελεσίγραφα στην Εκκλησία να συμμορφωθεί με τον νόμο, που υφαρπάζει την ορθόδοξη κληρονομιά και τα ιερά προσκυνήματα.

“Παρά τις τεράστιες ανησυχίες του Κλήρου και των πιστών, αποδεχθήκαμε την πρόσκληση της κυβέρνησης του Μαυροβουνίου για διάλογο, περιμένοντας και πιστεύοντας ότι θα καταλήξει σε μια αμοιβαία αποδεκτή λύση αναφορικά με τις αμφιλεγόμενες διατάξεις του νόμου” αναφέρεται χαρακτηριστικά στη ανακοίνωση και προστίθεται ότι η Εκκλησία έχει καταθέσει τις προτάσεις της ήδη από τις 11 Μαρτίου.

“Περιμέναμε ότι η ομάδα εμπειρογνωμόνων της κυβέρνησης είχε αρκετό χρόνο να εξετάσει τις προτάσεις μας και ότι θα μας έδινε γραπτή απάντηση σε αυτές. Δυστυχώς, αυτό δεν συνέβη” τονίζεται.

Προστίθεται επίσης ότι τέθηκε τελεσίγραφο στην Ορθόδοξη Εκκλησία να εγγραφεί εκ νέου στους καταλόγους των θρησκευτικών κοινοτήτων της χώρας, προκειμένου να αποκτήσει νομική οντότητα:

“Πιστεύουμε ότι υπάρχει μια άνευ προηγουμένου προσπάθεια για ταπείνωση της Εκκλησίας με τη μορφή τελεσιγράφου, με την οποία την καλούν να εγγραφεί εκ νέου και να ανακτήσει νομική οντότητα, ως μια νεοσύστατη θρησκευτική κοινότητα. Μέχρι σήμερα, κανείς δεν έχει θέσει ποτέ το ερώτημα για την ύπαρξη νομικής οντότητας αυτής της Εκκλησίας και των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας της στα ιερά” τονίζεται.

“Είναι σαφές ότι η Κυβέρνηση, σε αντίθεση με την Εκκλησία, δεν είχε ειλικρινείς προθέσεις να επιτύχει μια αμοιβαία αποδεκτή και βιώσιμη λύση μέσω διαλόγου. Η έκκληση για διάλογο προφανώς χρησίμευσε για νέο εκβιασμό της Εκκλησίας και πολιτικό μάρκετινγκ, στα οποία η Εκκλησία δεν μπορεί και δεν θέλει να συμμετάσχει. Δυστυχώς, οι προθέσεις και ο στόχος της κυβέρνησης έχουν αποδειχθεί και συνεχίζουν να αποδεικνύονται από τη δίωξη των κληρικών, των μοναχών και των πιστών”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων