08/10/2020 08/10/2020 “Κατά τη διάρκεια της επιδημιολογικής κρίσης, οι ιερείς της Μητροπόλεως Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας έχουν επιδείξει ένα αξιοζήλευτο επίπεδο ευθύνης και συνεργασίας με τους εργαζομένους στον τομέα της υγείας” δήλωσε ο Σχολάρχης της Ιερατικής Σχολής του Αγίου Πέτρου στο Τσετίνιγιε Πρωτοπρεσβύτερος Γκόγικο Πέροβιτς απαντώντας στις κατηγορίες αλλά και τα δημοσιεύματα του Τύπου ότι η Εκκλησία δεν...
08 Οκτωβρίου, 2020 - 10:34
Τελευταία ενημέρωση: 08/10/2020 - 12:24

Μαυροβούνιο: Η Εκκλησία τηρεί με ευθύνη τα μέτρα

Διαδώστε:
Μαυροβούνιο: Η Εκκλησία τηρεί με ευθύνη τα μέτρα

“Κατά τη διάρκεια της επιδημιολογικής κρίσης, οι ιερείς της Μητροπόλεως Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας έχουν επιδείξει ένα αξιοζήλευτο επίπεδο ευθύνης και συνεργασίας με τους εργαζομένους στον τομέα της υγείας” δήλωσε ο Σχολάρχης της Ιερατικής Σχολής του Αγίου Πέτρου στο Τσετίνιγιε Πρωτοπρεσβύτερος Γκόγικο Πέροβιτς απαντώντας στις κατηγορίες αλλά και τα δημοσιεύματα του Τύπου ότι η Εκκλησία δεν τηρεί τα μέτρα προστασίας.
“Υποστηρίζω υπεύθυνα ότι δεν υπήρξε κίνδυνος για την υγεία ή κάποια προειδοποίηση από ειδικούς προς την Εκκλησία ότι δεν ενήργησε ευσυνείδητα σε αυτό το ζήτημα”, δήλωσε ο π. Γκόγικο στο πρακτορείο MINA και πρόσθεσε:
“Ως εκ τούτου, η κριτική που ασκείται από δημοσιογράφους ενάντια στην Εκκλησία και τους κληρικούς στο Μαυροβούνιο αυτές τις μέρες είναι ένα χτύπημα στο ανθρώπινο πρόσωπο της κοινωνίας μας”.

Η κριτική ενάντια στην Ορθόδοξη Εκκλησία  στο Μαυροβούνιο εντάθηκε μετά την είδηση ότι ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Αμφιλόχιος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, καθώς βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η κατάσταση της υγείας του Σεβασμιώτατου είναι σταθερή και ο ίδιος έχει καλή διάθεση.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων