19/08/2023 19/08/2023 Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός για την εορτή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος  τελέστηκε χθες Παρασκευή 18 Αυγούστου στον Καθεδρικό Ναό  στο Τρέμπινιε της Ανατολικής Ερζεγοβίνης χοροστατούντος του Επισκόπου Μιλεσέβου κ. Αθανασίου, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιου, του οικείου Επισκόπου Ζαχουμίου και Ερζεγοβίνης κ. Δημητρίου και πολυάριθμων κληρικών της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Μετά την...
19 Αυγούστου, 2023 - 13:43
Τελευταία ενημέρωση: 19/08/2023 - 14:01

Μαυροβούνιο: Η εορτή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στο Τρέμπινιε

Διαδώστε:
Μαυροβούνιο: Η εορτή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στο Τρέμπινιε

Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός για την εορτή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος  τελέστηκε χθες Παρασκευή 18 Αυγούστου στον Καθεδρικό Ναό  στο Τρέμπινιε της Ανατολικής Ερζεγοβίνης χοροστατούντος του Επισκόπου Μιλεσέβου κ. Αθανασίου, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιου, του οικείου Επισκόπου Ζαχουμίου και Ερζεγοβίνης κ. Δημητρίου και πολυάριθμων κληρικών της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Μετά την απόλυση, ο Επίσκοπος Μιλεσέβου στην ομιλία του τόνισε ότι ο Θεός μας ευλόγησε τον άνθρωπο, δείχνοντας του ολόκληρο το μονοπάτι στο οποίο περπάτησε και οδήγησε ο Χριστός. “Η δόξα της Βασιλείας των Ουρανών είναι ο τελικός προορισμός όλων όσων περπατούν με τον Χριστό” συνέχισε και επεσήμανε πως ” Κάθε άνθρωπος προορίζεται για ένα μονοπάτι, από την απόρριψη και την ταπείνωση μέχρι την ουράνια δόξα”.

Εκτός των λατρευτικών ξεκίνησαν στο Τρέμπινιε και πολιτιστικές εκδηλώσεις για την εορτή της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος. Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων εγκαινιάστηκε  η Έκθεση «Θεός και Άνθρωπος» του ιερέα Voja Bilbije και πραγματοποιήθηκε διάλεξη με θέμα «Δίπτυχο για το έλεος».

    

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων