15/09/2020 15/09/2020 Την ελπίδα ότι η νέα κυβέρνηση του Μαυροβουνίου θα έχει ικανά άτομα που θα γνωρίζουν πως να λύσουν τα προβλήματα της χώρας, εξέφρασε στο τηλεοπτικό δίκτυο HRAM, ο Επίσκοπος Βουδίμλιε και Νίκσιτς κ. Ιωαννίκιος. “Περιμένουμε απλώς ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία, όπως και όλες οι άλλες θρησκείες στο Μαυροβούνιο, θα αποκτήσει το καθεστώς που της αξίζει”...
15 Σεπτεμβρίου, 2020 - 13:12
Τελευταία ενημέρωση: 15/09/2020 - 13:14

Μαυροβούνιο: “Η Ορθοδοξία να έχει το καθεστώς που της αξίζει”

Διαδώστε:
Μαυροβούνιο: “Η Ορθοδοξία να έχει το καθεστώς που της αξίζει”

Την ελπίδα ότι η νέα κυβέρνηση του Μαυροβουνίου θα έχει ικανά άτομα που θα γνωρίζουν πως να λύσουν τα προβλήματα της χώρας, εξέφρασε στο τηλεοπτικό δίκτυο HRAM, ο Επίσκοπος Βουδίμλιε και Νίκσιτς κ. Ιωαννίκιος.

“Περιμένουμε απλώς ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία, όπως και όλες οι άλλες θρησκείες στο Μαυροβούνιο, θα αποκτήσει το καθεστώς που της αξίζει” δήλωσε ο Επίσκοπος, της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας. Αναφερόμενος στη συμφωνία που υπέγραψε το Μαυροβούνιο με την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, υπογράμμισε ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία θα πρέπει να έχει ανάλογα δικαιώματα με αυτά που παρέχονται και στη συμφωνία με την Αγία Έδρα.
“Είμαι ικανοποιημένος αν έχουμε το ίδιο πεδίο δικαιωμάτων, παρόλο που ως Ορθόδοξοι είμαστε η πλειοψηφία σε αυτή τη χώρα” δήλωσε ο Επίσκοπος Ιωαννίκιος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων