19/03/2020 19/03/2020 Μήνυμα ενότητας και ελπίδας έστειλε χθες ο Αρχιεπίσκοπος Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Αμφιλόχιος στις δύσκολες ώρες που διέρχεται ο πλανήτης αλλά και η χώρα του. Με απόφασή του, ήχησαν οι καμπάνες σε ναούς και μονές της Μητροπολιτικής του περιφέρειας και κάλεσε τους Ιερείς, μετά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας και των Ιερών Ακολουθιών να διαβάζουν...
19 Μαρτίου, 2020 - 8:42
Τελευταία ενημέρωση: 19/03/2020 - 8:44

Μαυροβούνιο: Ηχούν καμπάνες και προσευχές

Διαδώστε:
Μαυροβούνιο: Ηχούν καμπάνες και προσευχές

Μήνυμα ενότητας και ελπίδας έστειλε χθες ο Αρχιεπίσκοπος Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Αμφιλόχιος στις δύσκολες ώρες που διέρχεται ο πλανήτης αλλά και η χώρα του.
Με απόφασή του, ήχησαν οι καμπάνες σε ναούς και μονές της Μητροπολιτικής του περιφέρειας και κάλεσε τους Ιερείς, μετά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας και των Ιερών Ακολουθιών να διαβάζουν συγκεκριμένη δέση ενάντια στην πανδημία:
“Σε αυτές τις μέρες, όταν ολόκληρος ο κόσμος αντιμετωπίζει έναν ύπουλο ιό υπεύθυνο για μεγάλο αριθμό θανάτων σε όλο τον κόσμο, η Ιερά μας Εκκλησία προσεύχεται στον Κύριο μας Ιησού Χριστό, ο οποίος είναι ο μόνος αληθινός Θεραπευτής ψυχών και σωμάτων, να δείξει τη χάρη Του. Σας δίδεται η εντολή να διαβάσετε δυνατά, στο τέλος κάθε Θείας Λειτουργίας, πριν από την απόλυση, μια προσευχή κατά της επιδημίας που συνέταξε ο Πατριάρχης Ρουμανίας κ.κ. Δανιήλ”, υπογράμμισε ο Μητροπολίτης.
Επίσης, κάθε βράδυ από τις 8 μ.μ. και για πέντε λεπτά θα ηχούν οι καμπάνες, όπως έγινε και στο παρελθόν κατά τη διάρκεια προηγούμενων επιδημιών, όπως της πανούκλας
Θύμισε μάλιστα και μια έρευνα που είχε διεξάγη προ δεκαετιών από τον Ρώσο Επιστήμονα Φώτιο Γιακοβλεβίτ Σιπούνοφ: «Η εκκλησιαστική μουσική και ιδιαίτερα ο ήχος των καμπάνων έχει ευεργετική επίδραση στην ανθρώπινη υγεία”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων