28/06/2020 28/06/2020 Όλα μπορούν να τα πάρουν… την ψυχή μας, όμως, δεν μπορούν να την πάρουν. Επί της ουσίας, αυτό είναι το μήνυμα του Επισκοπικού Συμβουλίου της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησιας, που καλεί σε κοινή προσευχή το ποίμνιο, αφού η απαγόρευση ιερών ακολουθιών συνεχίζεται… Ακόμα και απόψε, το αληθινό Μαυροβούνιο δεν μπορεί να εκφοβιστεί από τους ηγέτες και...
28 Ιουνίου, 2020 - 23:37
Τελευταία ενημέρωση: 28/06/2020 - 23:41

Μαυροβούνιο: Κοινή προσευχή ενάντια στην απαγόρευση των ακολουθιών

Διαδώστε:
Μαυροβούνιο: Κοινή προσευχή ενάντια στην απαγόρευση των ακολουθιών

Όλα μπορούν να τα πάρουν… την ψυχή μας, όμως, δεν μπορούν να την πάρουν. Επί της ουσίας, αυτό είναι το μήνυμα του Επισκοπικού Συμβουλίου της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησιας, που καλεί σε κοινή προσευχή το ποίμνιο, αφού η απαγόρευση ιερών ακολουθιών συνεχίζεται…

Ακόμα και απόψε, το αληθινό Μαυροβούνιο δεν μπορεί να εκφοβιστεί από τους ηγέτες και το νόμο που έφτιαξαν! Έναν νόμο, που επιδεικνύουν με διάφορες πιέσεις, οι οποίες κορυφώθηκαν με την απαγόρευση των λιτανειών, τη σύλληψη και παράνομη κράτηση Αρχιεπισκόπων, ιερέων, πιστών του Θεού, αρνούμενοι το δικαίωμα σε ειρηνική συνέλευση, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο την ασφάλεια των συμμετεχόντων.

Σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς του Υπουργείου Υγείας, δεν πραγματοποιούνται ούτε απόψε λειτουργίες, αλλά οι προσευχές σε ολόκληρη την πατρίδα μας γίνονται με ένα μήνυμα: «Δεν θα παραδώσουμε τα ιερά!».

Οι ιερείς κάλεσαν τους πιστούς να μην κάνουν «αυτοαποκαλούμενους περιπάτους», σεβόμενοι τις εντολές και τα μέτρα της Εθνικής Επιτροπής για τον κορωνοϊό και του Επισκοπικού Συμβουλίου, «διατηρώντας πάνω απ’ όλα τη χριστιανική και ανθρώπινη αξιοπρέπεια τους».

Άλλωστε, το τελευταίο μήνυμα του Επισκοπικού Συμβουλίου της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στο Μαυροβούνιο, απευθυνόμενο στους πιστούς αναφέρει τα εξής: «Σας προσκαλούμε σε ταυτόχρονες προσευχές στους ναούς και έξωθεν αυτών, επειδή οι θρησκευτικές τελετές σε εκκλησίες, μοναστήρια και αλλού δεν ανήκουν σε αυτούς και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να απαγορευτούν. Η λειτουργία της προσευχής μας με αυτόν τον τρόπο ως θρησκευτική τελετή διαρκεί και θα διαρκέσει μέχρι τη νίκη του Χριστού! Ειδικότερα, μέχρι την αλλαγή του παράνομου, αντισυνταγματικού και διακριτικού νόμου».

Πηγή: mitropolija.com

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων