25/08/2020 25/08/2020 Κλιμακώνονται οι διώξεις εναντίον της Ορθοδόξου Εκκλησίας στο Μαυροβούνιο, λίγα 24ωρα πριν από τις εκλογές της χώρας, που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή. Οι αρχές της χώρας άσκησαν ποινικές διώξεις εναντίον του ηγέτη του αντιπολιτευόμενου συνασπισμού Ζντράβκο Κριβοκάπιτς, πέντε ιερέων αλλά και πολιτών που συμμετείχαν στις μαζικές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας την περασμένη Κυριακή. Χθες, οι πιστοί της...
25 Αυγούστου, 2020 - 11:53
Τελευταία ενημέρωση: 25/08/2020 - 11:51

Μαυροβούνιο: Κορυφώνονται οι διώξεις κατά της Εκκλησίας

Διαδώστε:
Μαυροβούνιο: Κορυφώνονται οι διώξεις κατά της Εκκλησίας

Κλιμακώνονται οι διώξεις εναντίον της Ορθοδόξου Εκκλησίας στο Μαυροβούνιο, λίγα 24ωρα πριν από τις εκλογές της χώρας, που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή.

Οι αρχές της χώρας άσκησαν ποινικές διώξεις εναντίον του ηγέτη του αντιπολιτευόμενου συνασπισμού Ζντράβκο Κριβοκάπιτς, πέντε ιερέων αλλά και πολιτών που συμμετείχαν στις μαζικές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας την περασμένη Κυριακή.

Χθες, οι πιστοί της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Σερβίας (SOC) στο Μαυροβούνιο, καθώς και πολλοί υποστηρικτές της αντιπολίτευσης, πραγματοποίησαν πομπές διαμαρτυρίας με αυτοκίνητα σε αρκετούς αυτοκινητόδρομους.
Στη συνέχεια, χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν κρατώντας σημαίες μπροστά από τον καθεδρικό ναό της Αναστάσεως του Χριστού στην Ποντγκόριτσα.
“Οι πολίτες με τα αυτοκίνητά τους εμπόδισαν την κυκλοφορία σε αρκετούς αυτοκινητόδρομους και αρνήθηκαν να ακολουθήσουν τις οδηγίες της αστυνομίας”, ανέφερε η αστυνομική διεύθυνση του Μαυροβουνίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων