09/07/2020 09/07/2020 Στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Μαυροβούνιο, τις διώξεις που υφίσταται η Ορθόδοξη Εκκλησία, τις διεθνείς αντιδράσεις αλλά και τις ευθύνες που φέρει η Γερμανία, η οποία έχει αναλάβει την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναφέρεται με άρθρο του ο Δρ. Βλαντιμίρ Λεπόσαβιτς, μέλος του νομικού Συμβουλίου της Μητροπόλεως Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας. Ο Δρ. Λεπόσαβιτς υπενθυμίζει...
09 Ιουλίου, 2020 - 9:22
Τελευταία ενημέρωση: 09/07/2020 - 9:23

Μαυροβούνιο: Να αναλάβει πρωτοβουλία η ΕΕ

Διαδώστε:
Μαυροβούνιο: Να αναλάβει πρωτοβουλία η ΕΕ

Στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Μαυροβούνιο, τις διώξεις που υφίσταται η Ορθόδοξη Εκκλησία, τις διεθνείς αντιδράσεις αλλά και τις ευθύνες που φέρει η Γερμανία, η οποία έχει αναλάβει την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναφέρεται με άρθρο του ο Δρ. Βλαντιμίρ Λεπόσαβιτς, μέλος του νομικού Συμβουλίου της Μητροπόλεως Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας.

Ο Δρ. Λεπόσαβιτς υπενθυμίζει ότι η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης δημοσίευσε μια ενδιάμεση έκθεση για το Μαυροβούνιο στις 22 Ιουνίου, η οποία επιβεβαιώνει τις θρησκευτικές διώξεις και αναφέρεται στην Επιτροπή της Βενετίας η οποία “επέκρινε έντονα” τον νόμο για την ελευθερία της θρησκείας που ψήφισε η κυβέρνηση του Μαυροβουνίου.

Σύμφωνα με τον ίδιον, η έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης αναφέρει ρητά ότι ο επίμαχος αυτός νόμος δημιουργεί προϋποθέσεις για «μεταβίβαση στο κράτος εκκλησιαστικής περιουσίας σε τεράστια κλίμακα» και ότι «είναι πολύ πιθανό οι αμφισβητούμενες διατάξεις να εγκρίθηκαν για τη δημιουργία μιας νέας αυτοκέφαλης Εκκλησίας στο Μαυροβούνιο

Οι συντάκτες της έκθεσης υπογραμμίζουν επίσης ότι «κατανοούν τον φόβο των μελών της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και το συναίσθημά τους ότι έχουν γίνει στόχος». Και τονίζουν ότι ο νόμος για την θρησκευτική ελευθερία έχει δημιουργήσει εντάσεις στο Μαυροβούνιο, και πως η κυβέρνηση απειλεί τους συμμετέχοντες στις πορείες ειρήνης με απομάκρυνση από κρατικούς φορείς, όπως τον στρατό.

“Καθώς το ζήτημα έχει καταστεί σαφές σε όλους, ένας αυξανόμενος αριθμός πολιτών του Μαυροβουνίου διαφόρων προσωπικών και επαγγελματικών προσανατολισμών απαιτεί δημόσια, ακόμη και με κόστος την προσωπική ασφάλεια και ελευθερία, την τροποποίηση του επίμαχου νόμου. Από δικηγόρους, μέχρι φοιτητές, καθηγητές, στρατιώτες, γιατρούς και μηχανικούς, μέχρι ναυτικούς και αθλητές” υπογραμμίζει ο Δρ. Λεπόσαβιτς και καλεί τη Γερμανία, ως προεδρεύουσα της ΕΕ να αναλάβει πρωτοβουλία για την επίλυση της κρίσης στο Μαυροβούνιο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων