18/12/2020 18/12/2020 Την ικανοποίησή του για τις τροποποιήσεις που έγιναν στον νόμο για τις θρησκευτικές ελευθερίες στο Μαυροβούνιο  εκφράζει ο Επίσκοπος Βουδίμλιε και Νίκσιτς κ. Ιωαννίκιος, τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας.   “Οι ρυθμίσεις αυτές δεν εισάγουν διακρίσεις και δεν επιτίθεται σε καμία θρησκευτική κοινότητα της χώρας” υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι αν η κυβέρνηση εγκρίνει τελικά αυτή την...
18 Δεκεμβρίου, 2020 - 12:16
Τελευταία ενημέρωση: 18/12/2020 - 12:17

Μαυροβούνιο: “Ο νέος νόμος δεν εισάγει διακρίσεις”

Διαδώστε:
Μαυροβούνιο: “Ο νέος νόμος δεν εισάγει διακρίσεις”

Την ικανοποίησή του για τις τροποποιήσεις που έγιναν στον νόμο για τις θρησκευτικές ελευθερίες στο Μαυροβούνιο  εκφράζει ο Επίσκοπος Βουδίμλιε και Νίκσιτς κ. Ιωαννίκιος, τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας.  

“Οι ρυθμίσεις αυτές δεν εισάγουν διακρίσεις και δεν επιτίθεται σε καμία θρησκευτική κοινότητα της χώρας” υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι αν η κυβέρνηση εγκρίνει τελικά αυτή την πρόταση, τότε θα πρόκειται για μία αποδεκτή λύση.

“Είδα αυτό το κείμενο του νόμου και εάν δεν υπάρξουν άλλες τροπολογίες, συμφωνώ απολύτως με αυτό που προτάθηκε. Πρόκειται σίγουρα για έναν πιο προηγμένο και σύγχρονο νόμο από αυτόν που είχε εγκριθεί νωρίτερα”, δήλωσε ο Επίσκοπος Ιωαννίκιος, υπογραμμίζοντας ότι πλέον όλες οι θρησκευτικές κοινότητες είναι ίσες:  “Αυτός ο νόμος δεν αναφέρεται σε καμία θρησκευτική κοινότητα και ισχύει για όλους ισότιμα ​​και χωρίς διακρίσεις”.

Χθες, η κυβέρνηση του Μαυροβουνίου δημοσιοποίηση την πρόταση τροποποίησης του νόμου για την ελευθερία της θρησκείας και την διαβίβασε στο Κοινοβούλιο για έγκριση. Η πρόταση διέγραψε όλα τα αμφισβητούμενα σημεία που σχετίζονται με την ιδιοκτησία των θρησκευτικών κοινοτήτων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων