10/07/2021 10/07/2021 Σε ένα περιστατικό που σημειώθηκε στο Τσέτνιε αναφέρεται με Δελτίο Τύπου η Ιερά Μητρόπολη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κάνοντας λόγο για “Οργανωμένη παραβίαση των βασικών ανθρωπίνων και θρησκευτικών δικαιωμάτων που υποκινείται από το πρώην καθεστώς”. Συγκεκριμένα με ανακοίνωση που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της Μητροπόλεως αναφέρεται ότι κατά τη διάρκεια του εορτασμού του Γενεθλίου του Προδρόμου (7...
10 Ιουλίου, 2021 - 9:43
Τελευταία ενημέρωση: 10/07/2021 - 9:25

Μαυροβούνιο: Παραβίαση βασικών θρησκευτικών δικαιωμάτων

Διαδώστε:
Μαυροβούνιο: Παραβίαση βασικών θρησκευτικών δικαιωμάτων

Σε ένα περιστατικό που σημειώθηκε στο Τσέτνιε αναφέρεται με Δελτίο Τύπου η Ιερά Μητρόπολη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κάνοντας λόγο για “Οργανωμένη παραβίαση των βασικών ανθρωπίνων και θρησκευτικών δικαιωμάτων που υποκινείται από το πρώην καθεστώς”.

Συγκεκριμένα με ανακοίνωση που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της Μητροπόλεως αναφέρεται ότι κατά τη διάρκεια του εορτασμού του Γενεθλίου του Προδρόμου (7 Ιουλίου) υπήρξε ένα περιστατικό κατά το οποίοι δεκάδες άνθρωποι από διάφορα μέρη του Μαυροβουνίου παρεμποδίστηκαν να μεταβούν στην Εκκλησία του Αγίου Ιωάννου του Βαπτιστή στην πόλη Bata Cucka του δήμου Tσέτνιε από συγκέντρωση που υπήρχε στους γύρω δρόμους. Σύμφωνα με την ανακοίνωση “Η τελική πρόθεση αυτής της πολιτικής και προφανώς εθνικής συγκέντρωσης ήταν να αποτρέψει τους Ιερείς και τους πιστούς να προσεγγίσουν την Εκκλησία”.

Η ανακοίνωση αναφέρει: “Καθώς αυτός είναι ένας τοπικός δρόμος που δεν ανήκει σε κανέναν, και όπως είναι γνωστό τόσο οι ιερείς όσο και οι πιστοί είναι πολίτες του Μαυροβουνίου που στην πλειοψηφία τους ήταν ντόπιοι ή προέρχονται από αυτό το χωριό – θεωρούμε ότι αυτή η διαδικασία αποτελεί μια οργανωμένη παραβίαση των βασικών ανθρωπίνων  και θρησκευτικών δικαιωμάτων και υποκινείται από το πρώην καθεστώς του Μαυροβουνίου και τις δομές που σχετίζονται με αυτό. Γι’ αυτό δεν κατηγορούμε τους δράστες όσο τους διοργανωτές”.

Μάλιστα επισημαίνεται στο Δελτίο Τύπου ότι”24 ώρες πριν από το ατυχές γεγονός, κυκλοφορούν κλήσεις σε κοινωνικά δίκτυα για αυτήν τη συγκέντρωση, από ορατές και γνωστές διευθύνσεις – οπότε αναμένουμε από τις αρμόδιες κρατικές αρχές να διώξουν τους δράστες αυτής της εβδομάδας και να αποτρέψουν αυτήν την πρακτική με την οποία ορισμένες πολιτικές προκαλούν περιστατικά”.

και καταλήγει η ανακοίνωση: “Με την ιδιαίτερη ψυχραιμία και την ποιμαντική φροντίδα του κλήρου της Ιεράς Μητροπόλεως εμποδίστηκε η κλιμάκωση του περιστατικού. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους ευσεβείς πιστούς και όλους τους ανθρώπους της Bata Cucka που άκουσαν τους Ιερείς και συνέβαλαν στην απουσία των εντάσεων και στην αποκλιμάκωση της έντασης”.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων