20/01/2023 20/01/2023 Πανηγυρικά εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια (Ιουλιανό ημερολόγιο) στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννη Βλαδίμηρου στο Μπαρ του Μαυροβουνίου. Μετά την πανηγυρική Θεία Λειτουργία τελέστηκε η ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού ενώ στη συνέχεια οι συμμετέχοντες μετέβησαν σε παραλία της πόλης η οποία βρέχεται από τα νερά της Αδριατικής θάλασσας, όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή της κατάδυσης του τιμίου...
20 Ιανουαρίου, 2023 - 10:13
Τελευταία ενημέρωση: 20/01/2023 - 10:17

Μαυροβούνιο: Πενήντα τολμηροί βούτηξαν για τον Τίμιο Σταυρό στα παγωμένα νερά της Αδριατικής (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Μαυροβούνιο: Πενήντα τολμηροί βούτηξαν για τον Τίμιο Σταυρό στα παγωμένα νερά της Αδριατικής (ΒΙΝΤΕΟ)

Πανηγυρικά εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια (Ιουλιανό ημερολόγιο) στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννη Βλαδίμηρου στο Μπαρ του Μαυροβουνίου.

Μετά την πανηγυρική Θεία Λειτουργία τελέστηκε η ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού ενώ στη συνέχεια οι συμμετέχοντες μετέβησαν σε παραλία της πόλης η οποία βρέχεται από τα νερά της Αδριατικής θάλασσας, όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή της κατάδυσης του τιμίου Σταυρού.

Δεδομένου ότι η καιρικές συνθήκες ήταν ευνοϊκές σε σχέση με την παραμονή της εορτής όπου επικρατούσαν υψηλοί άνεμοι και βροχές, πενήντα τολμηροί βούτηξαν στα παγωμένα νερά για να πιάσουν τον σταυρό.

Όπως αναφέρει η Ιερά Μητρόπολη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας, ο νεότερος που συμμετείχε στην τελετή κατάδυσης των Θεοφανείων ήταν ο οκτάχρονος Miloš Golubović και μεγαλύτερος ο εβδομηντάχρονος, Milo Dragović.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων