08/05/2020 08/05/2020 Με προσφυγή σε διεθνείς οργανισμούς για την προστασία της πίστης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων απαντά η Ορθόδοξη Εκκλησία στο Μαυροβούνιο, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση της χώρας εκμεταλλεύτηκε την πανδημία προκειμένου να εντείνει της διώξεις της στην εκκλησία. “Δεν υπάρχει περίπτωση να εγκαταλείψουμε για τη διατήρηση των δικαιωμάτων των πιστών και του Κλήρου. Παρά την πανδημία...
08 Μαΐου, 2020 - 8:51
Τελευταία ενημέρωση: 08/05/2020 - 8:52

Μαυροβούνιο: Διεθνείς προσφυγές για τις διώξεις

Διαδώστε:
Μαυροβούνιο: Διεθνείς προσφυγές για τις διώξεις

Με προσφυγή σε διεθνείς οργανισμούς για την προστασία της πίστης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων απαντά η Ορθόδοξη Εκκλησία στο Μαυροβούνιο, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση της χώρας εκμεταλλεύτηκε την πανδημία προκειμένου να εντείνει της διώξεις της στην εκκλησία.

“Δεν υπάρχει περίπτωση να εγκαταλείψουμε για τη διατήρηση των δικαιωμάτων των πιστών και του Κλήρου. Παρά την πανδημία συνεχίζουμε να αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες σε εθνικό, νομικό και διεθνές επίπεδο. Είναι εκπληκτικό το γεγονός πώς η πανδημία χρησιμοποιήθηκε από το καθεστώς της Ποντγκόριτσα για μία νέα μορφή διώξεων κατά της Εκκλησίας και της Ορθόδοξης πίστης” δήλωσε ο ο επικεφαλής του νομικού συμβουλίου της Μητρόπολης Μαυροβουνίου και παραθαλασσίας , πρωθιερέας Βέλιμπορ Ντζόμιτς.


Αναφερόμενος στις συζητήσεις που γίνονται με διεθνείς οργανισμούς τόνισε ότι αυτές συνεχίζονται αλλά δεν χρειάζεται αυτό να κοινοποιείται πάντα: “Η Εκκλησία, ως σοβαρός θεσμός, έχει τον δικό της τρόπο επικοινωνίας με διεθνείς φορείς και δεν προβαίνει σε προπαγάνδα γι ‘αυτό. Το Νομικό Συμβούλιο προετοιμάζει υλικό που θα παραδοθεί σε ξένες γλώσσες στους εκπροσώπους του διπλωματικού σώματος», υπογράμμισε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων