20/01/2022 20/01/2022 Η εορτή των Θεοφανείων στη Ζέτα του Μαυροβουνίου φέτος (19/1/2022) σηματοδότησε και μια πρωτιά, που έδωσε μεγάλη χαρά στους πιστούς, μαζί, βεβαίως, με την ευλογία και τη χάρη της Αγίας Τριάδος. Επιμέλεια: Ευγενία Δίτσα Ο καθαγιασμός των υδάτων έγινε για πρώτη φορά στον ποταμό Πλάβνιτσα και οι πιο θαρραλέοι πιστοί της περιοχής έπεσαν στο νερό...
20 Ιανουαρίου, 2022 - 15:53
Τελευταία ενημέρωση: 20/01/2022 - 18:15

Μαυροβούνιο: Πρώτη φορά καθαγιασμός των υδάτων στον ποταμό Πλάβνιτσα

Διαδώστε:
Μαυροβούνιο: Πρώτη φορά καθαγιασμός των υδάτων στον ποταμό Πλάβνιτσα

Η εορτή των Θεοφανείων στη Ζέτα του Μαυροβουνίου φέτος (19/1/2022) σηματοδότησε και μια πρωτιά, που έδωσε μεγάλη χαρά στους πιστούς, μαζί, βεβαίως, με την ευλογία και τη χάρη της Αγίας Τριάδος.

Επιμέλεια: Ευγενία Δίτσα

Ο καθαγιασμός των υδάτων έγινε για πρώτη φορά στον ποταμό Πλάβνιτσα και οι πιο θαρραλέοι πιστοί της περιοχής έπεσαν στο νερό να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό, πράγμα που δεν είχε ξανασυμβεί όσα χρόνια εορτάζονταν τα Θεοφάνεια.

Τον καθαγιασμό των υδάτων τέλεσε ο π. Μπογιάν Ραντούνοβιτς με τον π. Μλάντεν Βαλάτς, ενώ ο Miško Matanović ήταν εκείνος που έπιασε τον Τίμιο Σταυρό.

Ο πατέρας Μπογιάν τόνισε ότι ο ποταμός Πλάβνιτσα έγινε χθες ευλογημένος Ιορδάνης και ότι σε κάθε χριστιανική ψυχή δόθηκε η ευκαιρία να πλυθεί και να καθαριστεί από την αμαρτία και να μπει στο νέο έτος  με προσευχή.

Στο τέλος της τελετής όλοι οι κολυμβητές πήραν δώρα.

«Θέλουμε και πιστεύουμε ότι αυτό το ευλογημένο κολύμπι θα γίνει παράδοση αυτής της περιοχής!», είπε ο ιερέας. «Ο Θεός να σας ευλογεί και να σας δώσει ό,τι καλύτερο για πολλά και ήρεμα χρόνια!».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων