19/03/2021 19/03/2021 H Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία είναι η μόνη θρησκευτική κοινότητα, με την οποία το κράτος δεν έχει συνάψει μια θεμελιώδη συμφωνία συνεργασίας, αλλά  θα εξαλειφθούν αυτές οι διακρίσεις δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και το Μειονοτήτων του Μαυροβουνίου, Βλαντιμίρ Λεπόσαβιτς, με συνέντευξή  του στην εφημερίδα Politika του Βελιγραδίου. Πρόσθεσε επίσης ότι αξιωματούχοι του υπουργείου, μαζί...
19 Μαρτίου, 2021 - 13:46
Τελευταία ενημέρωση: 19/03/2021 - 13:53

Μαυροβούνιο: Συμφωνία συνεργασίας με την Εκκλησία

Διαδώστε:
Μαυροβούνιο: Συμφωνία συνεργασίας με την Εκκλησία

H Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία είναι η μόνη θρησκευτική κοινότητα, με την οποία το κράτος δεν έχει συνάψει μια θεμελιώδη συμφωνία συνεργασίας, αλλά  θα εξαλειφθούν αυτές οι διακρίσεις δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και το Μειονοτήτων του Μαυροβουνίου, Βλαντιμίρ Λεπόσαβιτς, με συνέντευξή  του στην εφημερίδα Politika του Βελιγραδίου.

Πρόσθεσε επίσης ότι αξιωματούχοι του υπουργείου, μαζί με νομικούς εμπειρογνώμονες και εκπροσώπους της Εκκλησίας, διεξήγαγαν με επιτυχία τον διάλογο και εναρμόνισαν το κείμενο της μελλοντικής συμφωνίας η οποία θα υπογραφεί στο προσεχές μέλλον.

Πρόσθεσε ότι είχε την τιμή και την ιδιαίτερη χαρά να συμμετάσχει σε αυτόν τον διάλογο, υπογραμμίζοντας ότι σημείο εκκίνησης αποτελούν τα νόμιμα δικαιώματα της Ορθοδόξου Εκκλησίας.

Ο κ. Λεποσάβιτς είπε επίσης ότι η εφαρμογή του Νόμου για την Ελευθερία της Θρησκείας σηματοδότησε την αρχή μιας νέας εποχής στο Μαυροβούνιο.

“Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να επιλύσει όλα τα άλλα ζητήματα που είναι σημαντικά για την κοινωνία, ενώ εκκλησίες και θρησκευτικές κοινότητες έχουν αρχίσει να ζουν ελεύθερα και χωρίς πολιτική πίεση και χειραγώγηση, ίσως για πρώτη φορά στην ιστορία του Μαυροβουνίου. Οι νέες νομικές λύσεις κατάργησαν όλες τις πιθανές διακρίσεις και χρησιμοποιήσαμε την ευκαιρία για να βελτιώσουμε τον κατάλογο των ειδικών θρησκευτικών δικαιωμάτων. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και Μειονοτήτων συνεχίζει να εργάζεται για τη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ του κράτους και των θρησκευτικών κοινοτήτων. Βρισκόμαστε στη διαδικασία έγκρισης νέων κανονισμών και σχηματισμού κοινών επιτροπών για συνεργασία με θρησκευτικές κοινότητες”, δήλωσε ο Λεπόσαβιτς.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων