23/07/2020 23/07/2020 Στο φλέγον θέμα των διώξεων που υφίσταται από την κυβέρνηση του Μαυροβουνίου επανέρχεται με ανακοίνωσή της η Μητρόπολη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας, απαντώντας στις κατηγορίες ότι αρνείται τον διάλογο, πυροδοτεί αντιπαραθέσεις και δυναμιτίζει το κλίμα. Περίπου έναν μήνα πριν από τις εκλογές η κυβέρνηση του Μαυροβουνίου, σε μια προσπάθεια να μετριάσει το πολιτικό κόστος, υιοθετεί διττή...
23 Ιουλίου, 2020 - 9:23
Τελευταία ενημέρωση: 23/07/2020 - 14:19

Μαυροβούνιο: “Συνεχίζει τον μονόλογο η κυβέρνηση”

Διαδώστε:
Μαυροβούνιο: “Συνεχίζει τον μονόλογο η κυβέρνηση”

Στο φλέγον θέμα των διώξεων που υφίσταται από την κυβέρνηση του Μαυροβουνίου επανέρχεται με ανακοίνωσή της η Μητρόπολη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας, απαντώντας στις κατηγορίες ότι αρνείται τον διάλογο, πυροδοτεί αντιπαραθέσεις και δυναμιτίζει το κλίμα.

Περίπου έναν μήνα πριν από τις εκλογές η κυβέρνηση του Μαυροβουνίου, σε μια προσπάθεια να μετριάσει το πολιτικό κόστος, υιοθετεί διττή στάση: Από την μία κατηγορεί την Ορθόδοξη Εκκλησία για αδιαλλαξία και από την άλλη την καλεί σε διάλογο.


Απαντώντας στις κατηγορίες η Ορθόδοξη Εκκλησία στο Μαυροβούνιο, αναφέρεται για μία ακόμα φορά στο χρονικό των διώξεων και περιγράφει τον νόμο που ψηφίστηκε στη χώρα και θέτει υπό κρατικό έλεγχο ιερά προσκυνήματα.
Υπενθυμίζει τις προσπάθειες διαλόγου που έγιναν πριν ξεσπάσει η πανδημία, αλλά και τις διώξεις ιερέων και πιστών και επαναλαμβάνει ότι στόχος της δεν είναι να “ξαναγράψει τον νόμο” αλλά να αλλάξουν τα άρθρα με τα οποία υφαρπάζεται η εκκλησιαστική περιουσία.

Στην ανακοίνωση, δίδεται επίσης απάντηση στους “ισχυρισμούς του Πρωθυπουργού” ότι η Εκκλησία αποφεύγει τις φορολογικές της υποχρεώσεις: “Πρέπει να γνωρίζετε ότι η Εκκλησία έχει πληρώσει τεράστια ποσά φόρων όλα αυτά τα χρόνια (φόροι ακίνητης περιουσίας, φόροι επί των πωλήσεων ακινήτων, ΦΠΑ, τελωνεία…), καθώς και εισφορές στα ασφαλιστικά ταμεία”.

Η Ορθόδοξη Εκκλησία στο Μαυροβουνίου επαναλαμβάνει επίσης, ότι η κυβέρνηση συνεχίζει τον μονόλογο χρησιμοποιώντας το πρόσχημα του διαλόγου για προεκλογικούς λόγους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων