17/07/2020 17/07/2020 Περίπου ενάμιση μήνα πριν από τις εκλογές στο Μαυροβούνιο, η κυβέρνηση συνεχίζει τις διώξεις της εναντίον της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Χθες, η Γενική Εισαγγελία στην Ποντγκόριτσα κάλεσε σε απολογία τον Πρεσβύτερο του Καθεδρικού Ναού της Αναστάσεως του Χριστού, π. Ντράγκαν Μιτρόβιτς, με την κατηγορία ότι δεν συμμορφώθηκε με τους κανονισμούς και τα περιοριστικά μέτρα της πανδημίας....
17 Ιουλίου, 2020 - 9:09
Τελευταία ενημέρωση: 17/07/2020 - 9:12

Μαυροβούνιο: Συνεχίζονται οι διώξεις Ιερέων

Διαδώστε:
Μαυροβούνιο: Συνεχίζονται οι διώξεις Ιερέων

Περίπου ενάμιση μήνα πριν από τις εκλογές στο Μαυροβούνιο, η κυβέρνηση συνεχίζει τις διώξεις της εναντίον της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Χθες, η Γενική Εισαγγελία στην Ποντγκόριτσα κάλεσε σε απολογία τον Πρεσβύτερο του Καθεδρικού Ναού της Αναστάσεως του Χριστού, π. Ντράγκαν Μιτρόβιτς, με την κατηγορία ότι δεν συμμορφώθηκε με τους κανονισμούς και τα περιοριστικά μέτρα της πανδημίας.

Ο π. Ντράγκαν παρουσιάστηκε ενώπιον του εισαγγελέα, αρνούμενος τις κατηγορίες, και τόνισε ότι δεν διέπραξε κανένα αδίκημα, αντιθέτως ενήργησε με βάσει τους κανόβες που έχουν θεσπιστεί.

Η Αστυνομική Διεύθυνση κατέθεσε ποινική δίωξη εναντίον του Ιερέα, υποστηρίζοντας ότι κατά τη διάρκεια λειτουργίας στις 11 Ιουνίου, δεν ενήργησε σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα και ότι επέτρεψε να παρευρεθούν περισσότεροι από 200 άνθρωποι στον ναό.

Χθες, επίσης, αναβλήθηκε για δεύτερη φορά η δίκη του Επισκόπου Βουδίμλιε και Νίκσιτς κ. Ιωαννίκιου και άλλων οκτώ ιερέων, οι οποίοι κατηγορούνται ότι παραβίασαν τα περιοριστικά μέτρα που έχουν επιβληθεί από την κυβέρνηση του Μαυροβουνίου λόγω της πανδημίας.
Η νέα δικάσιμος έχει οριστεί για τις 4 Σεπτεμβρίου.


Παρόν στο δικαστήριο ήταν και Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας, κ. Αμφιλόχιος, ο οποίος ρώτησε τον δικαστή γιατί δεν είναι ο ίδιος κατηγορούμενος.
Αυτό ακριβώς επανέλαβε και στους δημοσιογράφους όταν βγήκε από την δικαστική αίθουσα μετά την απόφαση αναβολής της δίκης.

«Ήταν πιο φυσιολογικό να είμαι από τους πρώτους που θα κατηγορούσαν. Τέλεσα τη Θεία Λειτουργία στο Όστρογκ και ο Άγιος Βασίλειος με έστειλε να είμαι εκεί με τον ευλογημένο Επίσκοπο Ιωαννίκιο, ο οποίος είχε ήδη αποφασίσει ότι δεν θα έπρεπε να γίνει λιτανεία. Βλέποντας ότι μαζεύτηκε πολύς κόσμος δεν μπόρεσα να αφήσω τους ανθρώπους χωρίς αυτό, αλλά έβαλαν τον επίσκοπο και τους ιερείς ενώπιον του δικαστηρίου, και εγώ, που είμαι ο κύριος ένοχος, δεν είμαι εκεί. Ποιος ήταν ο λόγος που δεν με κατηγόρησαν, εάν ήμουν ένοχος; Αν αυτή είναι η δίκη κάποιου, αυτή είναι η δίκη του Αγίου Βασιλείου Οστρόσκι, επειδή συγκεντρώνει εμάς και όλους αυτούς τους ανθρώπους, που συγκεντρώνει», κατέληξε ο Μητροπολίτης Αμφιλόχιος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων