26/01/2021 26/01/2021 Ο Πρόεδρος του Μαυροβουνίου Μίλο Ντζουκάνοβιτς υπέγραψε τελικά τις τροποποιήσεις του νόμου για τη θρησκευτική ελευθερία, οι οποίες εγκρίθηκαν εκ νέου από το Κοινοβούλιο της χώρας, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι διατηρεί τις επιφυλάξεις του. “Υπέγραψα ένα διάταγμα για την έγκριση των τροποποιήσεων του νόμου, νόμων μετά την εκ νέου έγκρισή του από το κοινοβούλιο στις 20...
26 Ιανουαρίου, 2021 - 13:24

Μαυροβούνιο: Υπεγράφη ο νέος θρησκευτικός νόμος

Διαδώστε:
Μαυροβούνιο: Υπεγράφη ο νέος θρησκευτικός νόμος

Ο Πρόεδρος του Μαυροβουνίου Μίλο Ντζουκάνοβιτς υπέγραψε τελικά τις τροποποιήσεις του νόμου για τη θρησκευτική ελευθερία, οι οποίες εγκρίθηκαν εκ νέου από το Κοινοβούλιο της χώρας, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι διατηρεί τις επιφυλάξεις του.

“Υπέγραψα ένα διάταγμα για την έγκριση των τροποποιήσεων του νόμου, νόμων μετά την εκ νέου έγκρισή του από το κοινοβούλιο στις 20 Ιανουαρίου. Οι επιφυλάξεις τις οποίες είχα αρχικά, και εξαιτίας των οποίων παρέπεμψα τον νόμο σε δεύτερη ψηφοφορία παραμένουν”, έγραψε ο πρόεδρος στο Twitter.

Ο πρόεδρος Ντζουκάνοβιτς είχε αρνηθεί αρχικά να υπογράψει τις σχετικές αλλαγές στον αμφιλεγόμενο νόμο, ο οποίος είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση της Ορθοδόξου Εκκλησίας, πυροδοτώντας διαδηλώσεις διαμαρτυρίας σε όλη τη χώρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Κοινοβούλιο της χώρας ενέκρινε αρχικά τις αλλαγές στις 29 Δεκεμβρίου. Ο πρόεδρος δεν υπέγραψε και έστειλε το νομοσχέδιο για επανεξέταση. Στις 20 Ιανουαρίου, το κοινοβούλιο του Μαυροβουνίου ενέκρινε το κείμενο εκ νέου με πλειοψηφία. Σύμφωνα με το Σύνταγμα, ο πρόεδρος δεν μπορεί να αρνηθεί να υπογράψει τη νομοθεσία μετά από δεύτερη ψηφοφορία στο κοινοβούλιο.

Στο τέλος του 2019, η προηγούμενη κυβέρνηση του Μαυροβουνίου υιοθέτησε έναν νόμο για την ελευθερία της θρησκείας, με τον οποίο περνούσαν στην ιδιοκτησία του κράτους των ιερά προσκυνήματα και οι ναοί της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας

Αυτό πυροδότησε μαζικές διαμαρτυρίες από πιστούς που διήρκεσαν από τον Ιανουάριο έως τον Οκτώβριο του 2020.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων