02/06/2022 02/06/2022 Η Μητρόπολη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κάλεσε την κυβέρνηση του Μαυροβουνίου να αποστασιοποιηθεί από τις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας, Ράσκο Κόνιεβιτς. Σύμφωνα με το RTCG, η Μητρόπολη Μαυροβουνίου αντέδρασε στη δήλωση του υπουργού κατά την συνάντησή του με τον Βρετανό Ειδικό Απεσταλμένο για τα Δυτικά Βαλκάνια Stuart Peach, ότι «το Μαυροβούνιο ήταν υπό την επιρροή τρίτων...
02 Ιουνίου, 2022 - 12:47
Τελευταία ενημέρωση: 02/06/2022 - 12:56

Μαυροβουνίου: Αντιδράσεις για τις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας κατά της Εκκλησίας

Διαδώστε:
Μαυροβουνίου: Αντιδράσεις για τις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας κατά της Εκκλησίας

Η Μητρόπολη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κάλεσε την κυβέρνηση του Μαυροβουνίου να αποστασιοποιηθεί από τις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας, Ράσκο Κόνιεβιτς.

Σύμφωνα με το RTCG, η Μητρόπολη Μαυροβουνίου αντέδρασε στη δήλωση του υπουργού κατά την συνάντησή του με τον Βρετανό Ειδικό Απεσταλμένο για τα Δυτικά Βαλκάνια Stuart Peach, ότι «το Μαυροβούνιο ήταν υπό την επιρροή τρίτων για χρόνια, και ότι στο πρόσφατο παρελθόν ήταν δύσκολο να εξηγηθεί στους διεθνείς εταίρους η διάκριση μεταξύ λογικής και θρησκείας ως εκτεταμένα όπλα κακοήθους πολιτικής επιρροής τρίτων».

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε τη δήλωση του Δικηγόρου Ζόραν Λαζάρεβιτς, μέλος του Νομικού Συμβουλίου της Μητρόπολης Μαυροβουνίου Παραθαλασσίας:

(Φωτογραφία του Ζόραν Λαζάρεβιτς)

Το ψέμα και η συκοφαντία των θρησκευτικών κοινοτήτων στο Μαυροβούνιο ενώπιον διεθνών διπλωματών και η αστήρικτη κατασκευή ενεργειών κατά του κράτους, με σκοπό την παραπληροφόρηση των γηγενών και των πολιτών άλλων χωρών, ήταν έργο του υπουργού Άμυνας Rasko Konjevic, ο οποίος πρέπει να τιμωρηθεί και να αλλάξει τη συμπεριφορά του.

Πέρα από την ανάγκη του να κολακεύσει ξένους πολιτικούς, το οποίο ξεπερνά κάθε επίπεδο διπλωματικής αξιοπρέπειας, πέρα από το γεγονός ότι όλοι γνωρίζουμε τις αντιεκκλησιαστικές, αντισερβικές και απεχθείς πολιτικές του κόμματος από το οποίο προέρχεται αυτός ο υπουργός, παραμένει ασαφές, σε ποιον και τι όφελος μπορούν να αποφέρουν τέτοιοι χειρισμοί του υπουργού όταν μιλά για την «πολιτική επιρροή τρίτων» στο Μαυροβούνιο, και για το ότι είναι «δύσκολο να εξηγηθεί η διάκριση μεταξύ λογικής και θρησκείας ως εκτεταμένα όπλα κακοήθους πολιτικής επιρροής τρίτων».

Αναρωτιόμαστε, αν ο υπουργός έχει ίχνος ανθρώπινης τιμής και πολιτικής κουλτούρας για να μπορεί να παρουσιάσει σε όλους δημόσια οτιδήποτε θα έμοιαζε με απόδειξη των επικίνδυνων, χειραγωγικών δηλώσεών του; Και αν όχι, τότε τι τον παρακινεί να μιλάει τόσο άσχημα για τις θρησκευτικές κοινότητες στο Μαυροβούνιο, ό,τι κι αν είχε στο μυαλό του;

Φυσικά, πρόκειται για ερωτήματα που τίθενται σε επίπεδο αρχών, με στόχο την αναζήτηση κοινής λογικής και γενικά δεσμευτικής απάντησης.

Ένας σοβαρός υπουργός, σε μια σοβαρή χώρα, θα έπρεπε να δώσει απαντήσεις. Ωστόσο, του υπενθυμίζουμε ότι όλοι γνωρίζουν ότι είπε ψέματα σε βάρος της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Θα ήταν απαραίτητο η Εκκλησία και το κοινό να μάθουν αν αυτή είναι η ατζέντα της Κυβέρνησης σε σχέση με την Εκκλησία μας. Εάν δεν είναι αυτή η θέση της κυβέρνησης, το οποίο και θέλουμε να πιστεύουμε, πιστεύουμε ότι θα ήταν φυσικό η κυβέρνηση να θέλει να αποστασιοποιηθεί κατηγορηματικά από τέτοιες δηλώσεις του υπουργού ως κυβερνητικού στελέχους.

Το ερώτημα που τίθεται για τον πρωθυπουργό Ντρίταν Αμπάζοβιτς είναι: τι κάνει αυτός ο άνθρωπος σε μια φιλοευρωπαϊκή και δημοκρατική κυβέρνηση; Με αυτόν τον τρόπο ο υπουργός συμβάλλει στην εκπλήρωση των στόχων κυβέρνησης, που σύμφωνα με τις δηλώσεις του σημερινού πρωθυπουργού, είναι η συμφιλίωση, η άρση τεχνητών εντάσεων και ο σεβασμό για όλες τις θρησκευτικές κοινότητες;

Με πληροφορίες από dan.co.me / pogled.me / mitropolija.com

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων