30/03/2022 30/03/2022 Ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιος λειτούργησε σήμερα, Τετάρτη, 30 Μαρτίου, στο μοναστήρι Duga Moračka, στην εορτή του Αγίου Αλεξίου, του Ανθρώπου του Θεού. Στο λειτουργικό του κήρυγμα ο Σεβασμιώτατος είπε: «Να εξαγνιστούμε και να αισθανθούμε από τα βάθη της ψυχής μας το έργο της σωτηρίας του ανθρώπινου γένους, που έκανε ο Κύριος Ιησούς Χριστός,...
30 Μαρτίου, 2022 - 16:13
Τελευταία ενημέρωση: 30/03/2022 - 20:26

Μαυροβουνίου: Η Μεγάλη Εβδομάδα μάς μυεί στα μεγάλα έργα του Κυρίου

Διαδώστε:
Μαυροβουνίου: Η Μεγάλη Εβδομάδα μάς μυεί στα μεγάλα έργα του Κυρίου

Ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιος λειτούργησε σήμερα, Τετάρτη, 30 Μαρτίου, στο μοναστήρι Duga Moračka, στην εορτή του Αγίου Αλεξίου, του Ανθρώπου του Θεού.

Στο λειτουργικό του κήρυγμα ο Σεβασμιώτατος είπε: «Να εξαγνιστούμε και να αισθανθούμε από τα βάθη της ψυχής μας το έργο της σωτηρίας του ανθρώπινου γένους, που έκανε ο Κύριος Ιησούς Χριστός, έτσι ώστε να είμαστε άξιοι να γιορτάσουμε την ανάσταση του Χριστού από τους νεκρούς και τη νίκη Του επί του θανάτου».

«Η Μεγάλη Εβδομάδα μάς μυεί στα μεγάλα έργα του Κυρίου, αλλά και με τη χάρη του Θεού, μας κάνει συνεργούς των μεγάλων έργων Του. Τα βάσανα του Χριστού δεν είναι μόνο τα βάσανα ενός ανθρώπου εδώ στη γη. Η ταλαιπωρία Του είναι προσφορά σε ολόκληρο το ανθρώπινο γένος. Με τα λυτρωτικά βάσανα, ο Κύριος μας κάνει άξιους να καθαριστούμε από τις αμαρτίες μας, να απαλλαγούμε από τα πάθη, από τον φόβο του θανάτου», είπε ο Σεβασμιώτατος.

«Και όσοι νηστεύουν αναπόφευκτα θα τιμηθούν να είναι σε κοινωνία με τον Χριστό τη Μεγάλη Πέμπτη στο Μυστικό Δείπνο Του, τη Μεγάλη Παρασκευή όπου θα υποφέρουν με τον Κύριο, και το Μεγάλο το Σάββατο όπου θα συλλογιστούν το μυστήριο του θανάτου Του», επεσήμανε.

Ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι η νίκη του Χριστού επί του θανάτου είναι τέτοια που μας κάνει συμμετέχοντες σε αυτή τη νίκη.

«Διότι ο Κύριος Ιησούς Χριστός δεν κέρδισε αυτή τη νίκη για τον εαυτό του, αλλά για να μας κάνει όλους άξιους να είμαστε μέτοχοι της νίκης Του και της αιώνιας δόξας Του. Μόνο οι χριστιανοί έχουν αυτή τη χάρη και αυτό το έλεος», κατέληξε ο Σεβασμιώτατος.

Φωτογραφία: Željko Drašković

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων