06/02/2022 06/02/2022 Ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασίας κ. Ιωαννίκιος μίλησε για την Ορθόδοξη Νεανική Αδελφότητα στο Μαυροβούνιο, σήμερα Κυριακή 6 Φεβρουαρίου, και ευχαρίστησε όσους συμμετέχουν σε αυτήν για το έως τώρα έργο τους. ” Είθε ο Θεός να ευλογεί όλους εκείνους που, ως μέλη των Ορθοδόξων αδελφοτήτων σε όλο το Μαυροβούνιο τα τελευταία χρόνια, συνέβαλαν στην Εκκλησία...
06 Φεβρουαρίου, 2022 - 18:43
Τελευταία ενημέρωση: 06/02/2022 - 19:10

Μαυροβουνίου Ιωαννίκιος: Η νεολαία μας δεν έγινε λεία ναρκωτικών και εγκληματικότητας

Διαδώστε:
Μαυροβουνίου Ιωαννίκιος: Η νεολαία μας δεν έγινε λεία ναρκωτικών και εγκληματικότητας

Ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασίας κ. Ιωαννίκιος μίλησε για την Ορθόδοξη Νεανική Αδελφότητα στο Μαυροβούνιο, σήμερα Κυριακή 6 Φεβρουαρίου, και ευχαρίστησε όσους συμμετέχουν σε αυτήν για το έως τώρα έργο τους. ” Είθε ο Θεός να ευλογεί όλους εκείνους που, ως μέλη των Ορθοδόξων αδελφοτήτων σε όλο το Μαυροβούνιο τα τελευταία χρόνια, συνέβαλαν στην Εκκλησία μας για να δείξουν το αληθινό, ειρηνικό της πρόσωπο και να δείξουν την ανανεωμένη και τη νέα της ζωή”, υπογράμμισε μεταξύ άλλων.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

“Ας αφήσουμε όλους τους καβγάδες και τους διχασμούς, να συμφιλιωθούμε και να ενωθούμε. Σε αυτή την ενότητα και τη συμφιλίωση υπάρχει μεγάλη δύναμη και μεγάλη ελπίδα για τον λαό μας”, είπε ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραλίων κ. Ιωαννίκιος.

“Υπενθυμίζοντας ότι αν και οι νέοι ως επί το πλείστον εκτέθηκαν σε διάφορες καταστάσεις για να στραφούν σε κάποιους λάθους και δευτερεύοντες δρόμους, επέλεξαν τον δρόμο του Χριστού παρά το γεγονός ότι τους προσφέρθηκαν τα πάντα”, ανέφερε και πρόσθεσε: “Επέλεξαν το Ευαγγέλιο και αποδείχτηκε ότι, όσο κι αν έγινε η προσπάθεια για την αποεθνικοποίηση της νεολαίας, για την απομάκρυνσή της από τις ρίζες της, ειδικά από την αγία Ορθόδοξη πίστη και από τους αγίους μας, αυτό δεν πέτυχε. Όσοι εκτέθηκαν περισσότερο σε αυτή την πίεση να αποξενωθούν από την πίστη τους και να γίνουν μια γενιά που θα είναι εύκολη λεία για κάθε πολιτική, για κάθε κυβέρνηση, πλέον έχουν ενταχθεί στην Ορθόδοξη Εκκλησία μελετώντας το Ιερό Ευαγγέλιο, παρακολουθώντας την Λειτουργία. Οι νέοι δέχτηκαν τη νηστεία και την προσευχή για να τελειοποιηθούν σε κάθε αρετή. Και, φυσικά, έχουν διαπρέψει στην επιστήμη, καθώς πολλοί από αυτούς είναι ήδη διανοούμενοι, και έχουν αποδειχθεί ότι η αγία μας πίστη δεν εμποδίζει τα ταλέντα, αλλά τα φωτίζει και τα ενισχύει”.

Αναφερόμενος σε κάποιες φωνές που λένε ότι δεν πρέπει να υπάρχει θρησκευτική εκπαίδευση στο σχολείο, με το επιχείρημα ότι δήθεν η θρησκευτική εκπαίδευση αναστέλλει την κριτική σκέψη και εμποδίζει τον άνθρωπο να σκέφτεται ελεύθερα, επεσήμανε ότι αυτό μπορούν να το πουν μόνο άνθρωποι που δεν έχουν ιδέα για τη θρησκεία και είναι στην πραγματικότητα σκλάβοι ενός διαστρεβλωμένου δόγματος. “Στην εποχή τους κρατούσαν ως δόγμα τις διδασκαλίες του Μαρξ και του Ένγκελς, αλλά αποδέχονταν και κάθε νέα ιδεολογία που κήρυττε κάποια κυβέρνηση ή κάποια οργανωμένη δύναμη αυτού του κόσμου ως δόγμα – ένα στρεβλό δόγμα”, τόνισε.

“Η νεολαία μας που βρίσκεται στους ιερούς μας ναούς μορφώθηκε και δεν έγινε λεία των ναρκωτικών, των ναρκωτικών, του λαθρεμπορίου, του εγκλήματος, αλλά μπορεί να χρησιμεύσει ως παράδειγμα σε όλους με την εντιμότητά της”, επεσήμανε.

“Είναι πολύ σημαντικό να σημειωθεί ότι η Εκκλησία μας και η πίστη μας έχουν ανανεωθεί μέσω της νεολαίας”, υπογράμμισε υπενθυμίζοντας ότι “πριν από 30-40 χρόνια στις λατρευτικές εκδηλώσεις συμμετείχαν μεγάλης ηλικίας άνθρωποι, ενώ τώρα συμμετέχουν κυρίως παιδιά και νέοι”.

Τόνισε ιδιαίτερα ότι «αυτοί οι νέοι, που ζουν ευαγγελική ζωή και που δεν ασχολήθηκαν καθόλου με την πολιτική, απέχουν ακόμη από κάθε πολιτική, όταν οι άγιοι μας δέχτηκαν επίθεση, ήταν έτοιμοι να υπερασπιστούν τους αγίους με τη ζωή τους: Τους υπερασπιστήκαμε με αλήθεια, αγάπη, καλοσύνη, προσευχή και έκκληση για ειρήνη. Έτσι υπερασπιστήκαμε τους αγίους και ξέρουμε ότι η μεγαλύτερη υπεράσπιση της Εκκλησίας μας δεν είναι σε καμία πολιτική που μας εναντιώνονται, αλλά στην πίστη, στο Ευαγγέλιο. Είναι το φρούριο μας, είναι η ασφάλειά μας, όχι τίποτα από αυτόν τον κόσμο, πόσο μάλλον η πολιτική. Φυσικά, δεν ασχολούμαστε με την πολιτική, δεν είναι δουλειά μας, αλλά η πολιτική εξακολουθεί να εμπλέκεται επίμονα στην Εκκλησία και θέλει να σπρώξει την Εκκλησία σε μια ποντικίσια τρύπα και να της αφαιρέσει όλα τα δικαιώματα. Έτσι συμπεριφέρονται πολλοί εδώ στο Μαυροβούνιο, το ξέρουμε. Δόξα τω Θεώ, ασχολούμαστε κυρίως με την προσευχή, την ιερή λατρεία, το κήρυγμα του λόγου του Θεού. Είμαστε σε αυτή την υπηρεσία και μαζί μας η Ορθόδοξη νεολαία του Μαυροβουνίου».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων