01/08/2023 01/08/2023 Την σταθερή στήριξή του προς το σερβικό λαό του Κοσσυφοπεδίου και των Μετοχίων εξέφρασε ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκος κατά την τέλεση Αρχιερατικού συλλείτουργου στo Μπαρ.   Ο Σεβασμιώτατος συλλειτούργησε με τον Επίσκοπο Ράσκας και Πριζρένης κ. Θεοδόσιος, την Κυριακή 30 Ιουλίου, στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Βλαδιμήρου στην παραλιακή πόλη του...
01 Αυγούστου, 2023 - 9:30
Τελευταία ενημέρωση: 01/08/2023 - 9:35

Μαυροβουνίου Ιωαννίκιος και Ράσκας Θεοδόσιος συλλειτούργησαν στο Μπαρ

Διαδώστε:
Μαυροβουνίου Ιωαννίκιος και Ράσκας Θεοδόσιος συλλειτούργησαν στο Μπαρ

Την σταθερή στήριξή του προς το σερβικό λαό του Κοσσυφοπεδίου και των Μετοχίων εξέφρασε ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκος κατά την τέλεση Αρχιερατικού συλλείτουργου στo Μπαρ.  

Ο Σεβασμιώτατος συλλειτούργησε με τον Επίσκοπο Ράσκας και Πριζρένης κ. Θεοδόσιος, την Κυριακή 30 Ιουλίου, στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Βλαδιμήρου στην παραλιακή πόλη του Μπαρ η οποία βρέχεται από την Αδριατική θάλασσα.

“Όταν έρχονται αδελφοί και αδελφές από το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια, είναι μεγάλη παρηγοριά και ενθάρρυνση για εμάς”, τόνισε στην ομιλία του ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου καλωσορίζοντας τον Πανιερώτατο κ. Θεοδόσιο και τους κληρικούς από την Επισκοπή Ράσκας που συλλειτούργησαν μαζί του.

“Ήρθαμε, πρώτα απ’ όλα, να προσκυνήσουμε το σκήνωμα του Αγίου Βασιλείου του Οστρόγκ του Θαυματουργού, να προσευχηθούμε στο μοναστήρι του, να συναντήσουμε αυτόν που ήρθε πολλές φορές στη ζωή του στο Πατριαρχείο στο Πετς και μαζί με τον Άγιο Πέτρο του Τσετίνιε, και με άλλους αγίους, ήρθαν στο ένδοξο Κοσσυφοπέδιο και Μετόχια γνωρίζοντας ότι το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια είναι η γη της επαγγελίας μας, το θεμέλιο μας, η βάση, η ουσία πάνω στην οποία στηριζόμαστε”, είπε στην αντιφώνηση του ο Επίσκοπος Ράσκας και Πριζρένης κ. Θεοδόσιος.

Ο Ποιμενάρχης των Σέρβων του Κοσσυφοπεδίου αναφέρθηκε και στον μακαριστό προκάτοχο του κ. Ιωαννίνιου., Μητροπολίτη κυρό Αμφιλόχιο ο οποίος αντιλαμβανόμενος τη μεγάλη σημασία των ιερών τόπων του σερβικού λαού αγωνίστηκε με τον λόγο και το έργο του για το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων