23/05/2023 23/05/2023 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιος, κατά την εορτής της μετακομιδής του ιερού λειψάνου του Αγίου Νικολάου Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας, ιερούργησε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στην παλιά πόλη του Μπαρ. Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους για την εορτή και τη πανήγυρη αυτού του Ιερού Ναού, λέγοντας ότι ο Άγιος Νικόλαος...
23 Μαΐου, 2023 - 8:35
Τελευταία ενημέρωση: 23/05/2023 - 8:39

Μαυροβουνίου Ιωαννίκιος: Ο Άγιος Νικόλαος αποτελεί στύλο της Ορθοδοξίας

Διαδώστε:
Μαυροβουνίου Ιωαννίκιος: Ο Άγιος Νικόλαος αποτελεί στύλο της Ορθοδοξίας

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιος, κατά την εορτής της μετακομιδής του ιερού λειψάνου του Αγίου Νικολάου Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας, ιερούργησε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στην παλιά πόλη του Μπαρ.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους για την εορτή και τη πανήγυρη αυτού του Ιερού Ναού, λέγοντας ότι ο Άγιος Νικόλαος ένωσε την Ανατολή και τη Δύση, πέρασε από τη μια ακτή στην άλλη και προστατεύει τους ναυτικούς από όλους τους κινδύνους.

“Η ζωή του χριστιανού μοιάζει με ιστιοπλοΐα”

“Γνωρίζουμε ότι ο Κύριος Ιησούς Χριστός ξεπέρασε το στοιχείο του νερού και έδειξε την υπεροχή του στη φύση, περπατώντας πάνω από την θάλασσα”, είπε ο Σεβασμιώτατος και συνέχισε λέγοντας: “Αυτή τη δύναμη που απέκτησε ο Άγιος Νικόλαος πάνω στα νερά, την έλαβε από τον Κύριο, αλλά όχι μόνο για να δαμάσει τα κύματα της θάλασσας και τα φυσικά στοιχεία, αλλά ακόμη περισσότερο για να δαμάσει και να ξεπεράσει τους πειρασμούς στο μονοπάτι της ζωής όλων των χριστιανών που στρέφονται σε αυτόν, διότι η ζωή του χριστιανού μοιάζει με ιστιοπλοΐα πάνω σε μία εύθραυστη βάρκα στη θάλασσα, όπου έρχονται συνεχώς πειρασμοί”, υπογράμμισε.

“Όσοι είναι ενωμένοι με τον Θεό, πλέουν εύκολα σε αυτή την ανοιχτή θάλασσα, καλώντας τον Άγιο Νικόλαο”, επεσήμανε.

Σύμφωνα με τον Σεβασμιώτατο, ο Άγιος Νικόλαος αποτελεί στύλο της Ορθοδοξίας, προστάτη της Εκκλησίας του Θεού, της Ορθόδοξης πίστης και όλων των Χριστιανών. Είναι λυτρωτής και φύλακας των ανθρώπινων ψυχών. “Λόγω αυτής της αγάπης για τους συνανθρώπους του, ο Κύριος του επέτρεψε να κάνει ακόμη μεγαλύτερα θαύματα ακόμη και μετά την κοίμησή του”, είπε ο Σεβασμιώτατος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων