18/04/2024 18/04/2024 Στην βιωματική σχέση των Ορθοδόξων χριστιανών με τους Αγίους Τόπους μέσα από την τέλεση των ιερών ακολουθιών της Μεγάλης Τεσσαρακοστής αναφέρθηκε ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιος.  Ο Σεβασμιώτατος τέλεσε χθες, Τετάρτη 17 Απριλίου, την Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων στη Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών κοντά στο Κότορ. “Όπου κι αν βρισκόμαστε, μπορεί να...
18 Απριλίου, 2024 - 9:58
Τελευταία ενημέρωση: 18/04/2024 - 16:11

Μαυροβουνίου Ιωαννίκιος: Οι ιερές ακολουθίες της Μ. Τεσσαρακοστής μας μεταφέρουν πνευματικά στους Αγίους Τόπους

Διαδώστε:
Μαυροβουνίου Ιωαννίκιος: Οι ιερές ακολουθίες της Μ. Τεσσαρακοστής μας μεταφέρουν πνευματικά στους Αγίους Τόπους

Στην βιωματική σχέση των Ορθοδόξων χριστιανών με τους Αγίους Τόπους μέσα από την τέλεση των ιερών ακολουθιών της Μεγάλης Τεσσαρακοστής αναφέρθηκε ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιος. 

Ο Σεβασμιώτατος τέλεσε χθες, Τετάρτη 17 Απριλίου, την Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων στη Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών κοντά στο Κότορ.

“Όπου κι αν βρισκόμαστε, μπορεί να είμαστε χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τους Αγίους Τόπους, τη Μεγάλη Σαρακοστή, αν συμμετέχουμε τακτικά τις ιερές ακολουθίες, μεταφερόμαστε πνευματικά και ψυχικά στους Αγίους Τόπους”, είπε σε σημείο της ομιλίας του.

Ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου αναφέρθηκε επίσης στον Μεγάλο Κανόνα του Αγίου Ανδρέα Κρήτης και στη μορφή της Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας την οποία η Εκκλησία μας τιμά κατά την Ε’ Κυριακή των Νηστειών.

Αναφορικά με τη νηστεία της περιόδου τόνισε ότι αυτή μας θυμίζει σε μεγάλο βαθμό τους ασκητές που ασκήτευαν στο Σινά και στους Αγίους Τόπους και μας μεταφέρει νοερά σε εκείνους τους τόπους διδάσκοντάς μας την ιστορία των μεγάλων έργων του Θεού.

Τέλος, ευχήθηκε να πορευθούμε με πνεύμα ταπείνωσης προς τον Σταυρό και την Ανάσταση του Κυρίου μας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων