28/09/2022 28/09/2022 Στις εγκαταστάσεις του Θεολογικού Σεμιναρίου του Αγίου Πέτρου του Τσέτνιε, βρέθηκε χθες ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιος προκειμένου να ευχηθεί στους μαθητές και να δώσει ως ευλογία την Αγία Γραφή στους μαθητές της πρώτης τάξης. Του Νικόλαου Ζαΐμη Ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη το διδακτικό προσωπικό για το έργο που επιτελεί και εστίασε τον λόγου...
28 Σεπτεμβρίου, 2022 - 9:28
Τελευταία ενημέρωση: 28/09/2022 - 9:39

Μαυροβουνίου: Κάθε νέα ανάγνωση της Αγίας Γραφής είναι μια νέα συνάντηση με τον Θεό

Διαδώστε:
Μαυροβουνίου: Κάθε νέα ανάγνωση της Αγίας Γραφής είναι μια νέα συνάντηση με τον Θεό

Στις εγκαταστάσεις του Θεολογικού Σεμιναρίου του Αγίου Πέτρου του Τσέτνιε, βρέθηκε χθες ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιος προκειμένου να ευχηθεί στους μαθητές και να δώσει ως ευλογία την Αγία Γραφή στους μαθητές της πρώτης τάξης.

Του Νικόλαου Ζαΐμη

Ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη το διδακτικό προσωπικό για το έργο που επιτελεί και εστίασε τον λόγου στη σημασία της μελέτης του λόγου του Θεού, υπογραμμίζοντας ότι:

“Σπουδάζεις θεολογία; Το βασικό βιβλίο για τη θεολογία, όχι μόνο για βιβλικές μελέτες, αλλά για τη θεολογία γενικότερα, είναι η Αγία Γραφή. Η δογματική, οι βιβλικές σπουδές, η ηθική, η λειτουργική και όλοι οι άλλοι κλάδοι της θεολογίας προέρχονται από τη Βίβλο. Είναι πολύ σημαντικό να διαβάζουμε την Αγία Γραφή γιατί είναι ο θεόπνευστος λόγος του Θεού. Έχει τη χάρη του Αγίου Πνεύματος και κάθε νέα ανάγνωση είναι μια νέα συνάντηση με τον Θεό».

Ο τρόπος ανάγνωσης της Αγίας Γραφής

Ο Σεβασμιώτατος εξήγησε στους μαθητές τον τρόπο ανάγνωσης της Αγίας Γραφής και σημείωσε ότι δεν πρόκειται για μια ανάγνωση αξιολόγησης, αλλά ότι διαβάζοντας ξανασυναντάμε τον Κύριο. Για το κομμάτι των αποριών που μπορεί να γεννηθούν από την ανάγνωση και τυχόν αμφιβολίες που μπορεί να δημιουργηθούν, ξεκαθάρισε ότι “οι αμφιβολίες που έχουμε πάντα κατά την ανάγνωση δεν είναι κάτι ασυνήθιστο”. Ωστόσο, αυτό δεν θα πρέπει να προκαλεί τρομάζει, αλλά να μας ενθαρρύνει έτσι ώστε να εμβαθύνουμε περισσότερο στη μελέτη και τα νοήματα της Αγίας Γραφής.

Ο Μητροπολίτης κατέληξε λέγοντας “αν δεν καταλαβαίνουμε κάτι αυτή τη στιγμή, είναι με την άδεια του Θεού και ότι μέσα από κάποια νέα ανάγνωση, ο Κύριος θα αποκαλύψει με τον καιρό το νόημα της Αγίας Γραφής”.

Φωτογραφίες: mitropolija.com

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων