14/04/2022 14/04/2022 Στη Μονή Ντούλιεβο στην περιοχή Παστροβίτσι βρέθηκε χθες ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκος ο οποίος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων.   Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο παλαιό έθος της τοπικής εκκλησίας να διαβάζεται ο βίος της Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας κατά την περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Στη συνέχεια...
14 Απριλίου, 2022 - 11:29
Τελευταία ενημέρωση: 14/04/2022 - 11:31

Μαυροβουνίου: Να περπατήσουμε μαζί με τον Χριστό στην Ιερουσαλήμ

Διαδώστε:
Μαυροβουνίου: Να περπατήσουμε μαζί με τον Χριστό στην Ιερουσαλήμ

Στη Μονή Ντούλιεβο στην περιοχή Παστροβίτσι βρέθηκε χθες ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκος ο οποίος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων.  

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο παλαιό έθος της τοπικής εκκλησίας να διαβάζεται ο βίος της Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας κατά την περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Στη συνέχεια μίλησε για την πορεία προς την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα κατά την οποία ο Κύριος μας καλεί να προγευθούμε μαζί του προς το Πάθος και την Ανάσταση Του.

“Το παράδειγμά της Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας λάμπει κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής σε όλους εμάς τους Χριστιανούς που αγωνιζόμαστε να είμαστε άξιοι να περπατήσουμε μαζί με τον Χριστό στην Ιερουσαλήμ, όπως είπε, στο εκούσιο Πάθος Του που για εμάς είναι η οδός προς την σωτηρία”, ανέφερε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων