15/06/2022 15/06/2022 Με αναφορές στην αποστολή του ιερέα και το μυστήριο της ιερωσύνης καθώς και την ενάρετη ζωή του Αγίου Ιουστίνου Πόποβιτς τελέστηκε χθες η εις Πρεσβύτερον χειροτονία του διακόνου π. Ρωμανού (Βιλαρέτ) στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος στο Όστρογκ από τον Μητροπολίτη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιο.  Αρχικά στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο...
15 Ιουνίου, 2022 - 9:18
Τελευταία ενημέρωση: 15/06/2022 - 12:23

Μαυροβουνίου: Ο λόγος του Αγίου Ιουστίνου Πόποβιτς ακούστηκε σε όλη την Οικουμένη

Διαδώστε:
Μαυροβουνίου: Ο λόγος του Αγίου Ιουστίνου Πόποβιτς ακούστηκε σε όλη την Οικουμένη

Με αναφορές στην αποστολή του ιερέα και το μυστήριο της ιερωσύνης καθώς και την ενάρετη ζωή του Αγίου Ιουστίνου Πόποβιτς τελέστηκε χθες η εις Πρεσβύτερον χειροτονία του διακόνου π. Ρωμανού (Βιλαρέτ) στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος στο Όστρογκ από τον Μητροπολίτη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιο. 

Αρχικά στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο γεγονός της καθόδου του Αγίου Πνεύματος στους Αποστόλους, που τιμούμε ως γενέθλια της Εκκλησίας, τονίζοντας ότι όλα τα έργα του Θεού που έγιναν στο παρελθόν δεν μένουν εις τον αιώνα εάν δεν έχουν τη χάρη του Παναγίου Πνεύματος.

Στη συνέχεια εξέφρασε τη χαρά του για το γεγονός ότι ένας νέος άνθρωπος λαμβάνει τον δεύτερο βαθμό της ιερωσύνης και τόνισε τις προκλήσεις τις οποίες καλείται να αντιμετωπίσει αλλά και τη διακονία την οποία θα προσφέρει στο  ιερό θυσιαστήριο και τον λαό του Θεού.

Τον κάλεσε στην ιερατική πορεία να έχει ως πρότυπο τον ενάρετο βίο του Αγίου Ιουστίνου Πόποβιτς καθώς “αυτός αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα για την εποχή μας”, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

“Στους σκοτεινούς και άτυχους καιρούς του κομμουνισμού, μίλησε ως προφήτης και ξύπνησε τον λαό μας και προειδοποίησε, όχι μόνο τον λαό, αλλά και τους ιερείς και τους επισκόπους, ολόκληρη την ιεραρχία της εκκλησίας. Όμως ο λόγος του ακούστηκε όχι μόνο στα σερβικά εδάφη αλλά σε όλη την οικουμένη. Και γι’ αυτό ήταν τόσο σεβαστός, μεγάλος θεολόγος, έφτασε σε μεγάλα ύψη θεολογίας, κυρίως με προσευχή και πράξεις», υπενθύμισε ο Μητροπολίτης για τη ζωή και το έργο του Αγίου Ιουστίνου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων