01/04/2022 01/04/2022 Στον βίο του νεοφανούς Αγίου Συμεών Dajbabski (κατά κόσμον Συμεών Πόποβιτς, 1854-1941) αναφέρθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιος, κηρύττοντας τον θείο λόγο στην Ιερά Μονή Dajbaba κοντά στην Ποντγκόριτσα, όπου και ιερούργησε το πρωί. Της Σβετλάνα Λεβίτσκι Ο Άγιος, όπως είπε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος, «ήρθε σε αυτόν τον κόσμο απεσταλμένος από τον...
01 Απριλίου, 2022 - 17:41
Τελευταία ενημέρωση: 01/04/2022 - 19:07

Μαυροβουνίου: Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι επισκέπτονται την Ιερά Μονή Dajbaba

Διαδώστε:
Μαυροβουνίου: Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι επισκέπτονται την Ιερά Μονή Dajbaba

Στον βίο του νεοφανούς Αγίου Συμεών Dajbabski (κατά κόσμον Συμεών Πόποβιτς, 1854-1941) αναφέρθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιος, κηρύττοντας τον θείο λόγο στην Ιερά Μονή Dajbaba κοντά στην Ποντγκόριτσα, όπου και ιερούργησε το πρωί.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Ο Άγιος, όπως είπε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος, «ήρθε σε αυτόν τον κόσμο απεσταλμένος από τον Θεό, αφού από τα νιάτα του πήρε τον δρόμο του Κυρίου και τον ακολούθησε σε όλη του τη ζωή».

«Εμπνευσμένος από τα παραδείγματα των πρώτων ασκητών που έζησαν σε σπηλιές και στη Λαύρα του Κιέβου-Πετσέρσκ, είναι πραγματικά υπέροχο και θαυμαστό πώς ο Άγιος Συμεών συνέδεσε αυτή την Ιερά Μονή με το Κίεβο. Έτσι αυτή η ιερά μονή με πολλούς τρόπους, αν και μικρή, θυμίζει τη μεγάλη Λαύρα Κιέβου-Πετσέρσκ όπου αναπαύονται πάνω από εκατό άγιοι των Κιέβου-Πετσέρσκ», επεσήμανε ο Σεβασμιώτατος.

«Κοιτάζοντας την Ιερά Μονή αντιλαμβανόμαστε πόσο δύσκολο ήταν να χτιστεί εκείνη την εποχή, όπου όλα γίνονταν με γυμνά χέρια. Μπορείτε να φανταστείτε τι προσπάθεια κατέβαλε εδώ ο Άγιος Συμεών, ο οποίος πούλησε την περιουσία που κληρονόμησε από τους γονείς του, για να χτίσει αυτό το μοναστήρι. Είναι ο ιδρυτής και πνευματικός προστάτης αυτής της Ιεράς Μονής», είπε ο Σεβασμιώτατος και συνέχισε:

«Όλο και περισσότεροι άνθρωποι επισκέπτονται την Ιερά Μονή κάθε χρόνο. Εδώ μαζευόμαστε πάντα στη μνήμη του κατά τη διάρκεια της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής. ο Άγιος Συμεών είναι το φωτεινότερο παράδειγμα για το πώς να νηστεύεις και πώς να προσεύχεσαι στον Θεό. Ο βίος του ήταν διδακτικός για όσους τον έβλεπαν. Ο λόγος του ήταν σύντομος και διαπνεόταν από σοφία».

 

Фото: Жељко Драшковић

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων