04/07/2022 04/07/2022 Τη διαβεβαίωση ότι η Ορθοδοξία αποτελεί το ισχυρότερο όπλο για τοπ Μαυροβούνιο επεσήμανε από το Λόβετς της Βουλγαρίας ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλλασίας κ. Ιωαννίκιος, ευχαριστώντας τον οικείο Μητροπολίτη κ. Γαβριήλ για την στήριξη που παρέχει στη Μητρόπολη του και το λαό του Μαυροβουνίου.  Παράλληλα αποκάλυψε τον ρόλο του Μητροπολίτη κ. Γαβριήλ στην ενθρόνισή του...
04 Ιουλίου, 2022 - 14:29
Τελευταία ενημέρωση: 04/07/2022 - 14:44

Μαυροβουνίου: Πολιτικές δυνάμεις θέλησαν να αποτρέψουν την ενθρόνιση μου

Διαδώστε:
Μαυροβουνίου: Πολιτικές δυνάμεις θέλησαν να αποτρέψουν την ενθρόνιση μου

Τη διαβεβαίωση ότι η Ορθοδοξία αποτελεί το ισχυρότερο όπλο για τοπ Μαυροβούνιο επεσήμανε από το Λόβετς της Βουλγαρίας ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλλασίας κ. Ιωαννίκιος, ευχαριστώντας τον οικείο Μητροπολίτη κ. Γαβριήλ για την στήριξη που παρέχει στη Μητρόπολη του και το λαό του Μαυροβουνίου.  Παράλληλα αποκάλυψε τον ρόλο του Μητροπολίτη κ. Γαβριήλ στην ενθρόνισή του την οποία πολιτικές δυνάμεις θέλησαν να αποτρέψουν.

Του Νικόλαου Ζαΐμη 

Ο Σεβασμιώτατος κ. Ιωαννίκιος ανταποκρινόμενος πρόσκλησης που του είχε απευθύνει ο Μητροπολίτης Λόβετς συλλειτούργησε μαζί του στον Ιερό Ναό των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου στο Λόβετς.

Στην ομιλία του ο οικείος Επίσκοπος εξέφρασε τη χαρά του για το ευχάριστο γεγονός να συλλειτουργήσει μαζί με τον Μητροπολίτη Μαυροβουνίου.

Αντιφωνώντας ο Μητροπολίτης κ. Ιωαννίκιος ευχαρίστησε για την πρόσκληση και την φιλοξενία λέγοντας αρχικά ότι: «Η αγάπη πηγάζει από αυτά τα λόγια σου – αγάπη για την Ορθοδοξία, αγάπη για ολόκληρη την Εκκλησία. Επιτρέψτε μου να σας ευχαριστήσω για άλλη μια φορά που ήρθατε στην ενθρόνισή μου, η οποία ήταν μοναδική από κάθε άποψη».

“Πολιτικές δυνάμεις θέλησαν να αποτρέψουν την ενθρόνισή μου”

Ο Επίσκοπος της Σερβικής Εκκλησίας στάθηκε ιδιαίτερα στα γεγονότα της ενθρόνισης, την οποία πολιτικοί κύκλοι της χώρας θέλησαν να την επισκιάσουν, ενώ αποκάλυψε ότι σημαντικό ρόλο στο να κυλήσουν ομαλά τα πράγματα είχε διαδραματίσει ο Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ.

“Πολιτικές δυνάμεις προσπάθησαν να αποτρέψουν την ενθρόνιση, αλλά χάρη στην αγάπη του λαού του Θεού και την αγάπη των αρχιερέων, μεταξύ των οποίων ο παλαιότερος ήταν ο Μητροπολίτης Γαβριήλ, όλα τελείωσαν καλά και όμορφα”, ανέφερε.

“Γνωρίζουμε, Σεβασμιώτατε, ότι συμπάσχετε με τις δυσκολίες μας, με όλα τα δεινά που περάσαμε. Μας ενίσχυσε η αγάπη και το έλεος του Θεού, η δύναμη του Θεού, αλλά και οι προσευχές όλων των Ορθοδόξων για τη διατήρηση της ορθόδοξης πίστης στο Μαυροβούνιο. Έχουμε βιώσει επίσης ότι η αγία Ορθόδοξη πίστη είναι ισχυρή, ότι είναι το ισχυρότερο όπλο για εμάς. Δεν είναι όπλο φωτιάς και πυρίτιδας, ούτε κανένα άλλο καταστροφικό όπλο. Παλεύει με αλήθεια, αγάπη, ταπείνωση, υπομονή. Απλώς, μαρτυρώντας το Ευαγγέλιο», πρόσθεσε.

Δώρισε αντίγραφο εικόνας της “φυλακισμένης” Παναγίας

Σε ανάμνηση της επίσκεψης του ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου προσέφερε στο ναό των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου μια εικόνα του Αγίου Βασιλείου του Όστρογκ ενώ στον Μητροπολίτη κ. Γαβριήλ δώρισε ένα αντίγραφο εικόνας της Παναγίας, την αποκαλούμενης του Θεοτόκου του Φιρέρμου, η οποία όπως ανέφερε με νόημα: “Δυστυχώς είναι φυλακισμένη στο μουσείο στο Cetinje, αλλά η χάρη της μας ενισχύει όλους. Και ελπίζουμε ότι θα επιστρέψει ξανά στον ναό του Θεού”.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας οι δύο Μητροπολίτες επισκέφθηκαν ιστορικό Μοναστήρι της περιοχής καθώς και τον τάφο του μακαριστού Πατριάρχη Βουλγαρίας κυρού Μαξίμου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων