01/06/2021 01/06/2021 «Μετά την εποχή του Μητροπολίτη Αμφιλοχίου πιστεύουμε πως θα συνεχιστεί με την στήριξη του Πατριαρχείου μας», δήλωσε ο νεοεκλεγείς Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιος. Σε μια σύντομη δήλωση για στην διαδικτυακή πύλη in4s, ο Μητροπολίτης του Μαυροβουνίου ανέφερε για άλλη μια φορά ότι η Ιερά Σύνοδος των Επισκόπων εκδήλωσε και ενίσχυσε την ενότητα της...
01 Ιουνίου, 2021 - 13:09

Μαυροβουνίου: Θα συνεχίσουμε το έργο του Μητροπολίτη Αμφιλόχιου

Διαδώστε:
Μαυροβουνίου: Θα συνεχίσουμε το έργο του Μητροπολίτη Αμφιλόχιου

«Μετά την εποχή του Μητροπολίτη Αμφιλοχίου πιστεύουμε πως θα συνεχιστεί με την στήριξη του Πατριαρχείου μας», δήλωσε ο νεοεκλεγείς Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Ιωαννίκιος.

Σε μια σύντομη δήλωση για στην διαδικτυακή πύλη in4s, ο Μητροπολίτης του Μαυροβουνίου ανέφερε για άλλη μια φορά ότι η Ιερά Σύνοδος των Επισκόπων εκδήλωσε και ενίσχυσε την ενότητα της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Επίσης, αντέκρουσε όλες τις εικασίες και τους υπαινιγμούς των μέσων για ορισμένα σχίσματα και διαιρέσεις. «Η βασική στιγμή είναι η κοινή Θεία Λειτουργία που τελέσαμε στην αρχή των εργασιών της συνόδου, στην οποία προεξήρχε ο Πατριάρχης Πορφύριος συλλειτουργούντων όλων των επισκόπων της εκκλησίας μας».

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε και στο έργο του μακαριστού Μητροπολίτη κυρού Αμφιλοχίου λέγοντας πως με την στήριξη του Πατριαρχείο Σερβίας θα συνεχίσει το έργο το οποίο χάραξε όλα αυτά τα χρόνια ο προκάτοχός του. «Έχουμε πάντα ως πρότυπο την πνευματική πορεία και επιρροή άσκησε στα είκοσι οχτώ χρόνια ποιμαντορίας του ο μακαριστός Αμφιλόχιος», ανέφερε.

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων