21/08/2020 21/08/2020 Τις εργασίες που πραγματοποιούνται στο Καθεδρικό Ναό του Αγίου Σάββα στο Βελιγράδι επιθεώρησαν χθες ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Ειρηναίος και ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς. Ο ναός αναμένεται να είναι έτοιμος τον Οκτώβριο με τον Πρόδρο Βούτσιτς να δηλώνει πως είναι ευχαριστημένος από το γεγονός πως ο ναός ανεγείρεται και με τη σημαντική συμβολή...
21 Αυγούστου, 2020 - 14:23
Τελευταία ενημέρωση: 21/08/2020 - 14:26

Με αναφορά στην Αγία Σοφία η επίσκεψη Βούτσιτς στον Αγ. Σάββα

Διαδώστε:
Με αναφορά στην Αγία Σοφία η επίσκεψη Βούτσιτς στον Αγ. Σάββα

Τις εργασίες που πραγματοποιούνται στο Καθεδρικό Ναό του Αγίου Σάββα στο Βελιγράδι επιθεώρησαν χθες ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Ειρηναίος και ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Ο ναός αναμένεται να είναι έτοιμος τον Οκτώβριο με τον Πρόδρο Βούτσιτς να δηλώνει πως είναι ευχαριστημένος από το γεγονός πως ο ναός ανεγείρεται και με τη σημαντική συμβολή της πολιτείας καθώς δαπανήθηκαν περισσότερα χρήματα μέσα τρία χρόνια, απ’ ότι τα προηγούμενα εξήντα.

Όλα που γίνονται αυτή την περίοδο τόσο σε έργα υποδομών όσο και σε έργα πολιτισμού θα αποτελέσουν την κληρονομιά για τις επόμενες γενιές. Μια από αυτές είναι και ο ναός του Αγίου Σάββα. Αυτή θα είναι η νέα Αγία Σοφία”, δήλωσε ο κ. Βούτσιτς και πρόσθεσε ότι η εκκλησία έχει το μεγαλύτερο μωσαϊκό σε ολόκληρο τον κόσμο στο οποίο εργάστηκαν οι μεγαλύτεροι Σέρβοι και Ρώσοι τεχνίτες.

Από τη πλευρά του ο Πατριάρχης Σερβίας εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του σε όλους όσους συνέβαλαν στην οικονομική ενίσχυση έτσι ώστε να ολοκληρωθούν οι εργασίες στο ναό. “Ο ναός του Αγίου Σάββα θα είναι ένα υπέροχο ιερό το οποίο θα κάνει υπερήφανο τόσο το σερβικό λαό όσο και τους χριστιανούς ολόκληρης του κόσμου”, ανέφερε.

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων