23/01/2020 23/01/2020 Συνεδρίασε χθες 22 Ιανουαρίου το Επισκοπικό Συμβούλιο της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στο Μαυροβούνιο, προκειμένου να καθορίσει τη στάση που θα κρατήσει αναφορικά με τον νόμο για τις θρησκευτικές οργανώσεις. Στη συνάντηση συμμετείχαν και μέλη της νομικής ομάδας, στο πλαίσιο της προσπάθειας να χαρακτηριστεί ο νόμος αντισυνταγματικός. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξεδόθη εξετάστηκε η λήψη...
23 Ιανουαρίου, 2020 - 8:58
Τελευταία ενημέρωση: 23/01/2020 - 8:03

Με ένδικα μέσα απαντά η Εκκλησία στο Μαυροβούνιο

Διαδώστε:
Με ένδικα μέσα απαντά η Εκκλησία στο Μαυροβούνιο

Συνεδρίασε χθες 22 Ιανουαρίου το Επισκοπικό Συμβούλιο της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στο Μαυροβούνιο, προκειμένου να καθορίσει τη στάση που θα κρατήσει αναφορικά με τον νόμο για τις θρησκευτικές οργανώσεις. Στη συνάντηση συμμετείχαν και μέλη της νομικής ομάδας, στο πλαίσιο της προσπάθειας να χαρακτηριστεί ο νόμος αντισυνταγματικός.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξεδόθη εξετάστηκε η λήψη νομικών μέτρων που θα εξαλείψουν τις δυσμενείς συνέπειες αυτού του νόμου, όχι μόνο στην Εκκλησία, αλλά και στη συνολική κοινωνία του Μαυροβουνίου.
Το Επισκοπικό Συμβούλιο ενημερώθηκε για τις νομικές κινήσεις που έχει κάνει έως τώρα το Πατριαρχείο Σερβίας και η Ιερά Σύνοδος προκειμένου να ακυρώσει τον εν λόγω νόμο.
Ανακοινώθηκε μάλιστα ότι σύντομα θα κατατεθεί προσφυγή στο Συνταγματικό Δικαστήριο.
Επίσης, στη ανακοίνωση διαψεύδονται δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία η Εκκλησία και η κυβέρνηση έχουν ξεκινήσει διάλογο για το θέμα, τονίζοντας ότι ουδέποτε έχει υποβληθεί επίσημη πρόταση διαλόγου από την κυβέρνηση.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων