08/12/2022 08/12/2022 Την ώρα που ευρωπαίοι ηγέτες στα Τίρανα συνάχθηκαν για να συζητήσουν την προοπτική ένταξης των Δυτικών Βαλκανίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ορθοδοξία στη Βοσνία δέχθηκε ακόμη ένα χτύπημα. Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr Τα φαινόμενα της θρησκευτικής ανελευθερίας στη χώρα δεν είναι λίγα ενώ συχνά οι ναοί γίνονται στόχοι διαρρηκτών οι οποίοι δεν αρκούνται μόνο στο “άδειασμα...
08 Δεκεμβρίου, 2022 - 12:58
Τελευταία ενημέρωση: 08/12/2022 - 13:20

Με Θεία Λειτουργία απαντούν στις προκλήσεις οι Ορθόδοξοι στο Μόσταρ

Διαδώστε:
Με Θεία Λειτουργία απαντούν στις προκλήσεις οι Ορθόδοξοι στο Μόσταρ

Την ώρα που ευρωπαίοι ηγέτες στα Τίρανα συνάχθηκαν για να συζητήσουν την προοπτική ένταξης των Δυτικών Βαλκανίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ορθοδοξία στη Βοσνία δέχθηκε ακόμη ένα χτύπημα.

Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr

Τα φαινόμενα της θρησκευτικής ανελευθερίας στη χώρα δεν είναι λίγα ενώ συχνά οι ναοί γίνονται στόχοι διαρρηκτών οι οποίοι δεν αρκούνται μόνο στο “άδειασμα του παγκαριού”, αλλά προβαίνουν και σε βεβήλωση του χώρου λατρείας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Ιερός Καθεδρικός Ναός της Αγίας Τριάδας στο Μόσταρ. Η Επισκοπή Ζαχουμίου και Ερζεγοβίνης καταδίκασε την ενέργεια εις βάρος του ναού τονίζοντας ότι αυτή προσβάλει βάναυσα την Σερβική Εκκλησία και τους Ορθοδόξους της περιοχής. Η Επισκοπή εκτός από την ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει το γεγονός καλεί σε προσευχή ενώ αύριο, Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου, αναμένεται στον ναό να τελεστεί Θεία Λειτουργία

“Με αφορμή την τελευταία ληστεία του καθεδρικού ναού της Αγίας Τριάδας στο Μόσταρ, η οποία είναι ένα είδος επίθεσης όχι μόνο στον καθεδρικό ναό της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, αλλά και στην ίδια τη ζωή, την ασφάλεια και την πνευματική και πολιτιστική ταυτότητα ολόκληρης της εκκλησιαστικής κοινότητας και του σερβικού λαού στο Μόσταρ, την κοιλάδα Νερέτβα και σε ολόκληρη την Ερζεγοβίνη, καταδικάζουμε έντονα αυτή την πράξη βανδαλισμού, καλώντας τον κλήρο, τους μοναχούς και όλους τους πιστούς της Μητρόπολης μας να συγκεντρωθούν στην ιερά Λειτουργία. Ενωμένοι εκ νέου με τον Κύριο Ιησού Χριστό, και μετά ο ένας με τον άλλον, για να παράσχει υποστήριξη στην εκκλησιαστική κοινότητα του Μόσταρ, καλούμε όλο το κοινό να δείξει αλληλεγγύη και υπευθυνότητα ανταποκρινόμενο με τον κατάλληλο τρόπο στο κάλεσμά μας”, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Ο Επίσκοπος Ζαχουμίου και Ερζεγοβίνης Δημήτριος 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων