20/01/2021 20/01/2021 Αρχιερατικό συλλείτουργο τελέστηκε σήμερα επι τη εορτή του Τιμίου ενδόξου προφήτου, Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου, στην ιστορική Μονή Τσέτνιε.  Του συλλείτουργου προεξήρχε ο Πανιερ. Επίσκοπος Μπουντίμλιε και Νίκτσιτς κ. Ιωαννίκιος, τοποτηρητής της Μητροπόλεως Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας, ενώ συλλειτούργησε ο Επίσκοπος Μπουένος Άιρες και Νοτιο – Κεντρικής Αμερικής κ. Κυρίλλου. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας...
20 Ιανουαρίου, 2021 - 17:14
Τελευταία ενημέρωση: 20/01/2021 - 17:36

Μεγάλη ευλογία για την ιστορική Μονή Τσέτνιε

Διαδώστε:
Μεγάλη ευλογία για την ιστορική Μονή Τσέτνιε

Αρχιερατικό συλλείτουργο τελέστηκε σήμερα επι τη εορτή του Τιμίου ενδόξου προφήτου, Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου, στην ιστορική Μονή Τσέτνιε. 

Του συλλείτουργου προεξήρχε ο Πανιερ. Επίσκοπος Μπουντίμλιε και Νίκτσιτς κ. Ιωαννίκιος, τοποτηρητής της Μητροπόλεως Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας, ενώ συλλειτούργησε ο Επίσκοπος Μπουένος Άιρες και Νοτιο – Κεντρικής Αμερικής κ. Κυρίλλου.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Επίσκοπος Νίκσιτς τέλεσε την εις πρεσβύτερον χειροτονία του διακόνου π. Ντούσαν Μπίγκοβιτς.

Ο Πανιερώτατος στο κήρυγμα του αναφέρθηκε στο βίο και τα χαρίσματα του Τιμίου Προδρόμου καθώς επίσης και στη σημασία του μυστηρίου του βαπτίσματος. Ο Επίσκοπος τόνισε επίσης και την ιδιαίτερη ευλογία που έχει η Μονή του Τσέτνιε, καθώς εκεί φυλάσσεται απότμημα ιερού λειψάνου της δεξιάς χειρός του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου.

Τέλος, έδωσε πνευματικές συμβουλές προς τον νέο πρεσβύτερο π. Ντούσαν.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων