09/02/2021 09/02/2021 Στα τέλη Ιανουαρίου ο πρόεδρος του Μαυροβουνίου Μίλο Τζουκάνοβιτς αναγκάσθηκε να υπογράψει τις τροπολογίες του νόμου περί ελευθερίας του θρησκεύεσθαι, οι οποίες ψηφίσθηκαν στη Βουλή και ακυρώνουν τις διατάξεις αυτής της νομοθετικής πράξεως, οι οποίες εισήγαγαν διάκριση εις βάρος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Σερβίας. Σχολιάζοντας το γεγονός αυτό στην εκπομπή «Εκκλησία και κόσμος» ο πρόεδρος...
09 Φεβρουαρίου, 2021 - 17:29
Τελευταία ενημέρωση: 09/02/2021 - 22:35

“Μεγάλη νίκη για τη Ορθόδοξη Εκκλησία της Σερβίας”

Διαδώστε:
“Μεγάλη νίκη για τη Ορθόδοξη Εκκλησία της Σερβίας”

Στα τέλη Ιανουαρίου ο πρόεδρος του Μαυροβουνίου Μίλο Τζουκάνοβιτς αναγκάσθηκε να υπογράψει τις τροπολογίες του νόμου περί ελευθερίας του θρησκεύεσθαι, οι οποίες ψηφίσθηκαν στη Βουλή και ακυρώνουν τις διατάξεις αυτής της νομοθετικής πράξεως, οι οποίες εισήγαγαν διάκριση εις βάρος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Σερβίας.

Σχολιάζοντας το γεγονός αυτό στην εκπομπή «Εκκλησία και κόσμος» ο πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων (ΤΕΕΣ) του Πατριαρχείου Μόσχας Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ κ. Ιλαρίων στάθηκε στο ότι ο Μ. Τζουκάνοβιτς «όταν το κόμμα του ήταν ακόμη κυβερνών, ανέλαβε την πρωτοβουλία υιοθέτησης ενός νόμου, κατά τον οποίο καθίστατο δυνατό να αρπαχθούν ναοί από την Ορθόδοξη Εκκλησία της Σερβίας στο Μαυροβούνιο και τούτο προκάλεσε γιγαντιαίο κύμα διαμαρτυριών σε όλο το Μαυροβούνιο».

Κατά τη γνώμη του, ακριβώς η έμμονη θέση του προέδρου του Μαυροβουνίου, ο οποίος επέμενε στο ότι είναι απαραίτητο να καθιερωθεί αυτός ο νόμος, οδήγησε στην ήττα τον ίδιο και το κόμμα του. «Ο λαός δεν συγχωρά τις επιβουλές κατά των ιερών προσκυνημάτων», επεσήμανε ο Σεβασμιώτατος κ. Ιλαρίωνας και υπογράμμισε ότι ο Μ. Τζουκάνοβιτς «δεν εισάκουσε τη φωνή των ιεραρχών της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Σερβίας, όσων δηλαδή τον προειδοποιούσαν για το τι θα συνέβαινε».

«Και τούτο συνέβη, τώρα που το κόμμα του πλέον ευρίσκεται στην αντιπολίτευση», είπε ο ιεράρχης και συνέχισε: «Επικράτησε εκείνο το πολιτικό κόμμα, το οποίο εξαρχής καλούσε σε άρση αυτών των διατάξεων του νόμου, που εισάγει διακρίσεις και αυτές οι διατάξεις έχουν πλέον ακυρωθεί».

Ο μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας τόνισε πως το γεγονός που συνέβη είναι μεγάλη νίκη για τη Ορθόδοξη Εκκλησία της Σερβίας. 

Με πληροφορίες από το ΤΕΕΣ και το mitropolija.com

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων