17/10/2019 17/10/2019 Πρόσκληση για προσευχή για τον δοκιμαζόμενο λαό της Συρίας και ειδικότερα για τον απαχθέντα επίσκοπο Χαλεπίου κ. Παύλο, αδερφό του Πατριάρχη Αντιοχείας   κ.κ. Ιωάννη, απευθύνει η Επισκοπή Αυστρίας και Ελβετίας του Πατριαρχείου της Σερβίας. «Ακόμη και μετά από 6 χρόνια, η μοίρα του Επισκόπου Παύλου (αδελφού του Ευλογημένου Πατριάρχη της Αντιόχειας κ.κ. Ιωάννου), που απήχθη...
17 Οκτωβρίου, 2019 - 8:26
Τελευταία ενημέρωση: 17/10/2019 - 8:34

Μια προσευχή για τον λαό της Συρίας

Διαδώστε:
Μια προσευχή για τον λαό της Συρίας

Πρόσκληση για προσευχή για τον δοκιμαζόμενο λαό της Συρίας και ειδικότερα για τον απαχθέντα επίσκοπο Χαλεπίου κ. Παύλο, αδερφό του Πατριάρχη Αντιοχείας   κ.κ. Ιωάννη, απευθύνει η Επισκοπή Αυστρίας και Ελβετίας του Πατριαρχείου της Σερβίας.

«Ακόμη και μετά από 6 χρόνια, η μοίρα του Επισκόπου Παύλου (αδελφού του Ευλογημένου Πατριάρχη της Αντιόχειας κ.κ. Ιωάννου), που απήχθη στη Συρία το 2013, εξακολουθεί να είναι αβέβαιη!» αναφέρεται στην ανακοίνωση και προστίθεται: « Αν και πολλές από τις εκκλήσεις που έγιναν για να βοηθήσουν στην αποκάλυψη της αλήθειας για την τύχη ενός ορθόδοξου επισκόπου που απήχθη πριν από έξι χρόνια στη Συρία, ο κόσμος εξακολουθεί να είναι σιωπηλός και κανείς δεν παρέχει κανένα ουσιαστικό στοιχείο ότι ο επίσκοπος είναι ζωντανός»

«Από τότε που άρχισε η σύγκρουση στη Συρία, δεκάδες χιλιάδες έχουν απαχθεί. Πολλοί Χριστιανοί, καθώς και μουσουλμάνοι, εγκατέλειψαν τη χώρα μετά την άφιξη των Τζιχαντιστών σε ορισμένες περιοχές. Γενικά, πολλοί Χριστιανοί απήχθησαν κατά τη διάρκεια του φρικιαστικού πολέμου στη Συρία» τονίζεται  και προστίθεται:

«Με αγάπη και ανησυχία, η Επισκοπή Αυστρίας και Ελβετίας καλεί όλους τους Χριστιανούς, να προσεύχονται στον Θεό για την απελευθέρωση των απαχθέντων επισκόπων αλλά και των υπολοίπων Χριστιανών που είναι θύματα του σκληρού αυτού εμφύλιου πολέμου»

Υπενθυμίζεται ότι στις 22 Απριλίου 2013 ο Επίσκοπος Χαλεπίου Παύλος και ο Συροϊακωβίτης επίσκοπος Ιωάννης, έπεσαν θύματα απαγωγής καθώς επέστρεφαν μαζί στην επισκοπική έδρα τους στο Χαλέπι για την Κυριακή των Βαΐων και την Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων