05/07/2020 05/07/2020 Οι καμπάνες της Εκκλησίας της Παναγίας Λιέβισκα στο Πρίζρεν, ενός ιστορικού ναού του 14ου αιώνα, ήχησαν και πάλι στις 4 Ιουλίου. Οι εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης του καμπαναριού της συγκεκριμένης Εκκλησίας ολοκληρώθηκαν στα μέσα του Ιουνίου και για πρώτη φορά ακούστηκαν οι καμπάνες το Σάββατο 4 Ιουλίου. Το Υπουργείο Πολιτισμού της Κυβέρνησης της Σερβίας διέθεσε...
05 Ιουλίου, 2020 - 22:40
Τελευταία ενημέρωση: 05/07/2020 - 22:43

“Μια υπέροχη μέρα για την Εκκλησία και τους ανθρώπους μας”

Διαδώστε:
“Μια υπέροχη μέρα για την Εκκλησία και τους ανθρώπους μας”

Οι καμπάνες της Εκκλησίας της Παναγίας Λιέβισκα στο Πρίζρεν, ενός ιστορικού ναού του 14ου αιώνα, ήχησαν και πάλι στις 4 Ιουλίου. Οι εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης του καμπαναριού της συγκεκριμένης Εκκλησίας ολοκληρώθηκαν στα μέσα του Ιουνίου και για πρώτη φορά ακούστηκαν οι καμπάνες το Σάββατο 4 Ιουλίου.

Το Υπουργείο Πολιτισμού της Κυβέρνησης της Σερβίας διέθεσε 2.200.000 δηνάρια για την αποκατάσταση και ο κάτοχος του έργου ήταν το Επαρχιακό Ινστιτούτο Προστασίας των Πολιτιστικών Μνημείων της Πρίστινας, με την έδρα του στο Λεπόσαβιτς.

“Μια υπέροχη μέρα για την Εκκλησία και τους ανθρώπους μας” ανέφεραν οι υπεύθυνοι για την αποκατάσταση ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι καμπάνες δεν έχουν ακουστεί από το 1999.

O Ορθόδοξος Καθεδρικός Ναός της Παναγίας της Λιέβισκα (1306-1307), την οποία είχαν μετατρέψει οι Τούρκοι σε τζαμί, αναστηλώθηκε το 1950. ‘Εχει υπέροχες μεσαιωνικές τοιχογραφίες, έπεσε όμως θύμα της πολιτικής αντιπαράθεσης Σέρβων – Αλβανών κατά το έτος 2004. Το 2006 εντάχθηκε από την UNESCO στον Κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς σε κίνδυνο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων