13/04/2023 13/04/2023 Για την Ανάσταση του Κυρίου την οποία θα πανηγυρίσουμε σε λίγες ημέρες μίλησε ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος σε παιδιά και νέους κατά τη διάρκεια εκδήλωσης σε κεντρικό πάρκο του Βελιγραδίου. Περισσότερα από 400 παιδιά συνοδευόμενα από ενήλικα μέλη των οικογενειών τους ανταποκρίθηκαν και φέτος στο κάλεσμα για να φτιάξουν τις πασχαλινές δημιουργίες εμπνευσμένα από...
13 Απριλίου, 2023 - 10:38
Τελευταία ενημέρωση: 13/04/2023 - 10:29

Μικρά παιδιά προσέφεραν πασχαλινές δημιουργίες στον Πατριάρχη Σερβίας

Διαδώστε:
Μικρά παιδιά προσέφεραν πασχαλινές δημιουργίες στον Πατριάρχη Σερβίας

Για την Ανάσταση του Κυρίου την οποία θα πανηγυρίσουμε σε λίγες ημέρες μίλησε ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος σε παιδιά και νέους κατά τη διάρκεια εκδήλωσης σε κεντρικό πάρκο του Βελιγραδίου.

Περισσότερα από 400 παιδιά συνοδευόμενα από ενήλικα μέλη των οικογενειών τους ανταποκρίθηκαν και φέτος στο κάλεσμα για να φτιάξουν τις πασχαλινές δημιουργίες εμπνευσμένα από την παιδική σκέψη.

Η εκδήλωση αυτή καθιερώθηκε από το 1999 όταν η Παιδική Οργάνωση “Palilula” είχε απευθύνει κάλεσμα, εν μέσω βομβαρδισμών από τις νατοϊκές δυνάμεις της σερβικής πρωτεύουσας, προκειμένου να στείλουν ένα μήνυμα κατά του πολέμου και της βίας προς την πατρίδα τους μέσα από τις παιδικές δημιουργίες.

Έτσι και φέτος η παράδοση τηρήθηκε με τον Πατριάρχη κ.κ. Πορφύριο να επισκέπτεται τους μικρούς δημιουργούς που ήρθαν από το Κοσσυφοπέδιο και Μετόχια, τη Νις, το Σρέμσκι Κάρλοβατς, τη Γιαγκοντίνα, τη Μπάνια Λούκα και τα Σκόπια. Τον Προκαθήμενο της Σερβικής Εκκλησίας συνόδευε ο διάδοχος του θρόνου Αλέξανδρος Καρατζόρτζεβιτς και η πριγκίπισσα Αικατερίνη.

Ανήμερα το Πάσχα τα παιδιά θα επισκεφθούν διάφορα ιδρύματα και νοσοκομεία όπου θα ανταλλάξουν αναστάσιμες ευχές ενώ θα προσφέρουν και πασχαλινά αυγά τα οποία έβαψαν.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων