27/06/2022 27/06/2022 Στις εκδηλώσεις εορτασμού των 140 ετών από τον καθαγιασμό του Καθεδρικού Ναού στην Τούζλα, στην Βοσνία και Ερζεγοβίνη, παρευρέθηκε ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος. «Χωρίς τον Χριστό, χωρίς το Ευαγγέλιό Του και χωρίς τις εντολές Του, δεν υπάρχει τίποτα που να έχει διαρκή αξία στο έθνος μας», είπε μεταξύ άλλων ο Μακαριώτατος. Της Σβετλάνα Λεβίτσκι «Γνωρίζουμε...
27 Ιουνίου, 2022 - 10:32
Τελευταία ενημέρωση: 27/06/2022 - 10:34

Μήνυμα ενότητας από τον Πατριάρχη Σερβίας

Διαδώστε:
Μήνυμα ενότητας από τον Πατριάρχη Σερβίας

Στις εκδηλώσεις εορτασμού των 140 ετών από τον καθαγιασμό του Καθεδρικού Ναού στην Τούζλα, στην Βοσνία και Ερζεγοβίνη, παρευρέθηκε ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος. «Χωρίς τον Χριστό, χωρίς το Ευαγγέλιό Του και χωρίς τις εντολές Του, δεν υπάρχει τίποτα που να έχει διαρκή αξία στο έθνος μας», είπε μεταξύ άλλων ο Μακαριώτατος.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

«Γνωρίζουμε ότι ο Θεός δημιούργησε τον κόσμο και όλους τους ανθρώπους, και ότι όλοι καλούνται να γίνουν αδέρφια και ότι ο νόμος που ζούμε είναι ο νόμος της αγάπης», υπογράμμισε ο Μακαριώτατος.

Στη συνέχεια ο Πατριάρχης Σερβίας, ανέφερε ότι «χωρίς τον Χριστό, χωρίς το Ευαγγέλιό Του και χωρίς τις εντολές Του, δεν υπάρχει τίποτα που να έχει διαρκή αξία στο έθνος μας», και εξήγησε:
«Ακριβώς γιατί αν κάτι χρειάζεται σήμερα σε όλο τον κόσμο, αλλά και σε εμάς και τον λαό μας, είναι το Ευαγγέλιο του Χριστού, είναι ο λόγος Του, γιατί αυτός ο λόγος είναι αγάπη, γιατί αυτός ο λόγος δεν γνωρίζει εχθρό, γιατί αυτός ο λόγος είναι έτοιμος για θυσία, για συγχώρεση, έλεος, μετάνοια και για πολλές άλλες αξίες που πηγάζουν από το πρόσωπο του Χριστού και το Ευαγγέλιό Του».

Ακόμη, ο Πατριάρχης Πορφύριος απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους πιστούς είπε ότι σήμερα είναι γεμάτος χαρά για την αγάπη που δείχνουν στο Κύριο, την Εκκλησία τους, και διατηρούν την Ορθόδοξη πίστη τους, και πρόσθεσε: «H Ορθόδοξη πίστη και η Ορθόδοξη Εκκλησία έχουν διαμορφώσει πλήρως αυτό που είμαστε, δεν εννοώ μόνο τον λεγόμενο υλικό πολιτισμό, αλλά εννοώ την άποψή μας  για τη ζωή, τον κόσμο, στους συνανθρώπους μας, την κοινότητα, τον τρόπο που καταλαβαίνουμε τον εαυτό μας. Όλα αυτά χτίστηκαν και διαμορφώθηκαν από την Ορθόδοξη πίστη».

Δηλώσεις σε τοπικά μέσα ενημέρωσης

Μετά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας ο Μακαριώτατος δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης: «Ας είμαστε υπεύθυνοι. Δεν επιτρέπουμε να μας λένε οι άλλοι ποιοι είμαστε. Είμαστε όλοι παιδιά του Θεού και κάθε άνθρωπος είναι πλασμένος κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσιν του Θεού, πράγμα που σημαίνει ότι ο Θεός ζητά από τον καθένα μας να εισέλθουμε στη Βασιλεία του Θεού».

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων