24/12/2019 24/12/2019 Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Κοινοβούλιο της Ποντγκόριτσα έχει προγραμματιστεί για σήμερα, ημέρα κατά την οποία συζητείται το νομοσχέδιο για τις θρησκευτικές ελευθερίες. Η Ορθόδοξη Εκκλησία ζητεί την απόσυρση του σχεδίου νόμου, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση του Μαυροβουνίου για απόπειρα υφαρπαγής των περιουσιακών της στοιχείων (μεταξύ των οποίων ιστορικά μοναστήρια και ναοί, οι οποίοι θα τεθούν...
24 Δεκεμβρίου, 2019 - 8:29
Τελευταία ενημέρωση: 24/12/2019 - 8:09

Μητρ. Αμφιλόχιος: «Φωνή λαού- Φωνή Θεού!»

Διαδώστε:
Μητρ. Αμφιλόχιος: «Φωνή λαού- Φωνή Θεού!»

Παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Κοινοβούλιο της Ποντγκόριτσα έχει προγραμματιστεί για σήμερα, ημέρα κατά την οποία συζητείται το νομοσχέδιο για τις θρησκευτικές ελευθερίες.

Η Ορθόδοξη Εκκλησία ζητεί την απόσυρση του σχεδίου νόμου, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση του Μαυροβουνίου για απόπειρα υφαρπαγής των περιουσιακών της στοιχείων (μεταξύ των οποίων ιστορικά μοναστήρια και ναοί, οι οποίοι θα τεθούν υπό τον έλεγχο του κράτους).

Ιερείς και λαϊκοί θα επιδώσουν στο Κοινοβούλιο το ψήφισμα που υιοθετήθηκε κατά την λαϊκή συνέλευση του περασμένου Σαββάτου, στην οποία συμμετείχαν χιλιάδες κόσμου.

Με ανακοίνωσή του ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας του Πατριαρχείου της Σερβίας κ. Αμφιλόχιος  επαναλαμβάνει το αίτημα για απόσυρση του σχετικού νομοσχεδίου και τονίζει:

“Μια παλιά λατινική παροιμία λέει Vox populi – Vox Dei (Φωνή λαού – Φωνή θεού) (…) Στις 24 Δεκεμβρίου 2019, η φωνή του λαού του Θεού, η Ορθόδοξη Εκκλησία, υπό την ηγεσία των Επισκόπων της, των Κληρικών και Μοναχών, θα καταθέσουν ενώπιον του Κοινοβουλίου του Μαυροβουνίου το εν λόγω ψήφισμα. Με αυτή την πράξη θέλουμε να προσκαλέσουμε τους βουλευτές να σεβαστούν τη φωνή των ανθρώπων».

«Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Σύνταγμα του Μαυροβουνίου, σύμφωνα με το νόμο των σύγχρονων ευρωπαϊκών κρατών, θα ζητήσουμε από τα μέλη της Νομοθετικής Επιτροπής να αποφασίσουν να αποσύρουν τον προτεινόμενο νόμο για την ελευθερία θρησκείας ή πίστης και το νομικό καθεστώς των θρησκευτικών κοινοτήτων»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων