23/04/2020 24/04/2020 Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαυροβουνίου αρνήθηκε να παρουσιαστεί στην Αστυνομία μετά από κλήση που παρέλαβε για το ότι τέλεσε την εξόδιο ακολουθία του γνωστού ιστορικού του Μαυροβουνίου Βλαδήμιρου Γιοβίτσεβιτς. Νωρίς σήμερα το πρωί ο Σεβ,. Μητροπολίτης Μαυροβουνίου κ. Αμφιλόχιος τέλεσε την εξόδιο ακολουθία του γνωστού ιστορικού τον οποίο ήθελε να τιμήσει ιδιαιτέρως με τη παρουσία του μιας...
23 Απριλίου, 2020 - 20:03
Τελευταία ενημέρωση: 24/04/2020 - 18:53

Μητρ. Αμφιλόχιος: “Κηρύξατε πόλεμο στο Θεό και στην Εκκλησία που δημιούργησε αυτό το κράτος”

Διαδώστε:
Μητρ. Αμφιλόχιος: “Κηρύξατε πόλεμο στο Θεό και στην Εκκλησία που δημιούργησε αυτό το κράτος”

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαυροβουνίου αρνήθηκε να παρουσιαστεί στην Αστυνομία μετά από κλήση που παρέλαβε για το ότι τέλεσε την εξόδιο ακολουθία του γνωστού ιστορικού του Μαυροβουνίου Βλαδήμιρου Γιοβίτσεβιτς.

Νωρίς σήμερα το πρωί ο Σεβ,. Μητροπολίτης Μαυροβουνίου κ. Αμφιλόχιος τέλεσε την εξόδιο ακολουθία του γνωστού ιστορικού τον οποίο ήθελε να τιμήσει ιδιαιτέρως με τη παρουσία του μιας και ο εκλιπών ήταν μια ιδιαίτερη προσωπικότητα.

Κατά τη διάρκεια της Εξοδίου Ακολουθίας η αστυνομία  έφτασε στο ναό και παρέδωσε στον Σεβασμιώτατο κλήση για να παρουσιαστεί στο τμήμα μετά από καταγγελία που έγινε ότι βρίσκεται μαζί με τους Ιερείς του στην Εξόδιο Ακολουθία. Εκείνος αρνήθηκε να τους ακολουθήσει στο τμήμα και γι άλλη μια φορά έδειξε να μην πτοείται από τις συνεχείς άδικες οχλήσεις των πολεμίων της Εκκλησίας.

“Ας με συλλάβουν, εδώ και καιρό έχουν κηρύξει πόλεμο στον Θεό” διαμήνυσε στους  εντολοδόχους της κλήσης και ηθικούς αυτουργούς αυτού του κυνηγητού  στο πρόσωπό του.

Δεν θα ανταποκριθώ γιατί έχω ήδη προγραμματισμένες υποχρεώσεις που δεν μπορούν να αναβληθούν. Μπορώ να το κάνω μόνο μετά την Δευτέρα και μόνο στο αστυνομικό τμήμα στο Τσέτινιε. Αυτό που γίνεται είναι ντροπή, γιατί στην κηδεία δεν ήταν κανείς εκτός από τους τρεις υιούς του μακαρίτη Βλαδήμιρου Γιοβίτσεβιτς, γνωστού ιστορικού του Μαυροβουνίου, η σύζυγος, ο πρόεδρος της αντιπολίτευσης και εγώ με τον ιερέα, και μάλιστα όλοι εμείς στην καθορισμένη απόσταση”, ανέφερε.

Όταν ρωτήθηκε εάν αναμένει μια πιο κατασταλτική απάντηση από τις αρχές, ανέφερε:

“Όσον αφορά εμένα, ας έρθουν να με συλλάβουν. Λοιπόν, και ο προκάτοχος μου Ιωαννίκιος δολοφονήθηκε με σχεδόν όλους τους ιερείς, και ο Μητροπολίτης Αρσένιος πέρασε 6 χρόνια στην πιο σκληρή φυλακή. Αν ήμουν στην εποχή του, σίγουρα θα με εκτελούσαν ή θα με δίκασαν σε ισόβια. Αυτό το καθεστώς μπορεί να κάνει ό,τι θέλει και όπως θέλει. Ωστόσο, είμαι Μητροπολίτης του Μαυροβουνίου το οποίο γεννήθηκε από την Εκκλησία  αυτό το κράτος, αυτό το γνήσιο κράτος,  των Πέτροβιτς το Μαυροβούνιο . Αυτό το καθεστώς όχι μόνο ντροπιάζει τους εαυτούς τους, αλλά ντροπιάζει διεθνώς το Μαυροβούνιο με την ανομία, με την αναιδή συμπεριφορά. Κήρυξαν τον πόλεμο στον Θεό και στην Εκκλησία που δημιούργησε αυτό το κράτος”, κατέληξε ο Σεβασμιώτατος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων