26/12/2019 26/12/2019 Επιστολή προς τον  πρόεδρο, τον πρωθυπουργό και τους βουλευτές του Μαυροβουνίου απέστειλε ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Αμφιλόχιος, ζητώντας τους για μία ακόμα φορά να μην προχωρήσουν στην ψήφιση του νομοσχεδίου για τις θρησκείες. Ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου απευθύνει έκκληση, τονίζοντας ότι η  Εκκλησία δεν επιδιώκει και δεν περιμένει προνόμια και πώς δεν είναι αντίθετη...
26 Δεκεμβρίου, 2019 - 11:53
Τελευταία ενημέρωση: 26/12/2019 - 11:47

Μητρ. Αμφιλόχιος: Μην ψηφίσετε έναν νόμο που θα φέρει μόνο κακό

Διαδώστε:
Μητρ. Αμφιλόχιος: Μην ψηφίσετε έναν νόμο που θα φέρει μόνο κακό

Επιστολή προς τον  πρόεδρο, τον πρωθυπουργό και τους βουλευτές του Μαυροβουνίου απέστειλε ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Αμφιλόχιος, ζητώντας τους για μία ακόμα φορά να μην προχωρήσουν στην ψήφιση του νομοσχεδίου για τις θρησκείες.

Ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου απευθύνει έκκληση, τονίζοντας ότι η  Εκκλησία δεν επιδιώκει και δεν περιμένει προνόμια και πώς δεν είναι αντίθετη στην υιοθέτηση ενός νέου νόμου:  «Ο μελλοντικός νόμος θα πρέπει να προετοιμαστεί με ενεργό και υπεύθυνο διάλογο της κυβέρνησης με τις εκκλησίες, τις θρησκευτικές κοινότητες και τους νομικούς εμπειρογνώμονες, σύμφωνα με τους δεσμευτικούς κανόνες του διεθνούς δικαίου και του Συντάγματος του Μαυροβουνίου. Ο πραγματικός διάλογος και η απαραίτητη ευθυγράμμιση με το Σύνταγμα και τα διεθνή πρότυπα έλειπαν αυτή τη φορά»

Στην επιστολή γίνεται λόγος για παραβίαση της συνταγματικής ισότητας των θρησκευτικών κοινοτήτων, που στόχο έχει κυρίως την Σερβική Εκκλησία.

Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου η περιουσία της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας (ιστορικά μοναστήρια και εκκλησίες) περνούν στην δικαιοδοσία του κράτους, εκτός κι αν –όπως αναφέρεται- υπάρχουν επίσημα έγγραφα και συμβόλαια που μπορούν να πιστοποιήσουν το ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Το περασμένο Σάββατο χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο Νίκσιτς για να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στο προωθούμενο νομοσχέδιο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων