18/08/2020 18/08/2020 Στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου στην Ιερά Μονή Donji Brceli, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Αμφιλόχιος προέστη της νυχτερινής Θείας Λειτουργίας μετ΄αρτοκλασίας. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος πραγματοποίησε τη μοναχική κουρά του δόκιμου Ντραγκολιούμπ, τον οποίο ονόμασε Κοσμά προς τιμήν του Αγίου Κοσμά του Ατωλού. Αυτή ήταν και η πρώτη μοναχική...
18 Αυγούστου, 2020 - 20:10
Τελευταία ενημέρωση: 18/08/2020 - 21:14

«Να ευλογήσει ο Θεός να δεις την απελευθέρωση της Πόλης»

Διαδώστε:
«Να ευλογήσει ο Θεός να δεις την απελευθέρωση της Πόλης»

Στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου στην Ιερά Μονή Donji Brceli, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Αμφιλόχιος προέστη της νυχτερινής Θείας Λειτουργίας μετ΄αρτοκλασίας. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος πραγματοποίησε τη μοναχική κουρά του δόκιμου Ντραγκολιούμπ, τον οποίο ονόμασε Κοσμά προς τιμήν του Αγίου Κοσμά του Ατωλού. Αυτή ήταν και η πρώτη μοναχική κουρά σε αυτό το μοναστήρι τα τελευταία 120 χρόνια!

 

Με το πατρικό του κήρυγμα, ο Μητροπολίτης Αμφιλόχιος ενίσχυσε τους παρόντες, και πάνω απ ‘όλα τον νέο μοναχό Κοσμά.

«Ο Κοσμάς μας σήκωσε σήμερα τον σταυρό του και ακολούθησε τον Κύριο, σύμφωνα με τον λόγο Του. Ενεδύθηκε τη δικαιοσύνη και έλαβε το κερί και την εικόνα του Κυρίου, που είναι το φως του κόσμου, αποδεχόμενος την εντολή του Κυρίου ότι εκείνος που ακτινοβολεί τον Χριστό μέσα στον κόσμο, πρέπει και να φωτίζει άλλους ανθρώπους», είπε ο Μητροπολίτης. Είπε στον νέο μοναχό ότι του δόθηκε το όνομα Κοσμάς και μάλιστα έκανε ειδική μνεία στην προφητεία του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού ότι θα έρθει εκείνος που θα απελευθερώσει την Κωνσταντινούπολη και την Αγία Σοφία. «Ο Θεός να ευλογήσει εσένα, ως νεαρό, να καλωσορίσεις την εκπλήρωση αυτής της προφητείας του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού».

Επιπλέον, δε, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο γεγονός πως ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός δίδαξε σε εκείνα τα μέρη και ότι τα ιερά λείψανά του βρίσκονται σήμερα στην Αλβανία, στον καθεδρικό ναό των Τιράνων.

Ρεπορτάζ: Τιτζάνα Λέκιτς

Επιμέλεια: Ευγενία Δίτσα

Φωτογραφία: Jovan Radović

Πηγή: mitropolija.com

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ – Μοναχικές Κουρές στο Μοναστήρι Gornji Brčeli

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων