23/03/2020 23/03/2020 “Στο καλό είναι είναι εύκολο να είσαι καλός, οι ήρωες γεννιούνται στο μαρτύριο”. Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων ο Μητρ. Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Αμφιλόχιος μιλώντας χθες Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως και αναφερόμενος στην πανδημία του κορωνοϊού, αλλά και τις δύσκολες ώρες που διέρχεται η Ορθοδοξία στο Μαυροβούνιο εξαιτίας του θρησκευτικού νόμου. “Ο Κύριος επέτρεψε αυτή την...
23 Μαρτίου, 2020 - 9:16
Τελευταία ενημέρωση: 23/03/2020 - 8:57

Μητρ. Αμφιλόχιος: “Οι ήρωες γεννιούνται στο μαρτύριο”

Διαδώστε:
Μητρ. Αμφιλόχιος: “Οι ήρωες γεννιούνται στο μαρτύριο”

“Στο καλό είναι είναι εύκολο να είσαι καλός, οι ήρωες γεννιούνται στο μαρτύριο”. Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων ο Μητρ. Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας κ. Αμφιλόχιος μιλώντας χθες Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως και αναφερόμενος στην πανδημία του κορωνοϊού, αλλά και τις δύσκολες ώρες που διέρχεται η Ορθοδοξία στο Μαυροβούνιο εξαιτίας του θρησκευτικού νόμου.
“Ο Κύριος επέτρεψε αυτή την πανδημία για χάρη των ανθρώπων. Για να μας φέρει και πάλι κοντά τον έναν στον άλλον. (…) Δεν την επέτρεψε για να μας καταστρέψει αλλά για να ανάψει και πάλι τη φλόγα της αγάπης μέσα μας”, υπογράμμισε.
Στο κήρυγμά του μετά τη Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην εορτή της Σταυροπροσκυνήσεως τονίζοντας ότι προσευχόμαστε στον Θεό να σώσει τον λαό του και όλον τον κόσμο
Υπογράμμισε επίσης, ότι πειρασμός που έδωσε ο Θεός σε αυτόν τον κόσμο υπό μορφή της επιδημίας είναι για να αντιληφθούμε και να αντέξουμε τον σταυρό Του, τον σταυρό της αγάπης για τον Θεό και τον συνάνθρωπο.
“Και ακριβώς όπως ο Σίμων ο Κυρηναίος βοήθησε τον Χριστό να φέρει το Σταυρό στο Γολγοθά, έτσι όλοι οι άνθρωποι καλούνται να γίνουν σήμερα ο Σίμων ο Κυρηναίος για να φέρουν τον Σταυρό του Ιησού και παράλληλα να βοηθήσουν ο ένας τον άλλο να φέρει το δικό του σταυρό και τα βάρη τους στη γη».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων